Új magyar államkötvény kamatprémiummal

Pénzcentrum2009. május 18. 10:02

Mától új kötvényt bocsát ki a magyar állam Prémium Magyar Államkötvény elnevezéssel. Az adagolt kibocsátással forgalomba hozott kötvény kizárólag a Magyar Államkincstár állampénztári irodáiban vásárolható meg.

A kötvény devizabelföldi természetes személyek számára nyújt nagyon kedvező befektetési lehetőséget: évenként egyszer változó, az előző időszak inflációjával azonos mértékű kamatot és kamatprémiumot. Az első kamatperiódusra (2009. május 18.-ától 2010. január 25.-éig) ez az érték 3,5% kamatbázis, plusz 6% kamatprémium, tehát összesen 9,5% éves kamat.

A kötvény, amelynek minimális névértéke 1.000,- Ft már ezen összegtől kedvező lehetőségeket kínál kisebb befektetések esetén is. A kötvény három éves lejáratú (lejáratának napja 2012. január 25.), futamideje alatt a Magyar Államkincstárban szabadon visszaváltható.

Az új államkötvény biztonságát a magyar állam garanciája szavatolja, mivel a magyar állammal szemben a kötvény névértékére és kamatára vonatkozóan a követelés nem évül el. Az értékpapír számlavezetése díjmentes, ezzel a Magyar Államkincstár további előnyt biztosít a Prémium Magyar Államkötvényt választó befektetői számára.

A kötvény vásárlására kényelmes és biztonságos lehetőséget nyújt a WebKincstár internetes szolgáltatás.

Címkék: