9 hónap felfüggesztett az ATM-csaló bankárnak

Pénzcentrum2009. április 21. 19:00

Egy hibásan működő bankjegykiadó automatát kihasználva heteken át szinte bármit megengedhetett magának egy kapzsi brit házaspár. A féktelen költekezésnek csak a bankkártya-limit szabott határt, a helyzetet súlyosbítja, hogy a pár hölgytagja banki dolgozó.

Miután a Jones házaspár rájött, hogy az egyik bevásárlóközpontban található bankjegykiadó automata valamilyen hiba folytán nem továbbítja a készpénzfelvételről az adataikat a számlavezető bank felé, megkezdődött az ATM heteken át tartó megcsapolása.

A pár fényűző életet élt, a közel három hónapos ingyen pénzzel fűszerezett időszak alatt csaknem 62 ezer fontot (20 millió forintot) vettek ki az automatából. Szinte minden nap visszatértek a hibásan működő géphez és levették az aznapi sápot.

Az újabbnál újabb készpénzfelvételekkel azonban nem csak a pénztárcájukat, hanem a bűnlajstromukat is gyarapították. A könnyen jött pénzből vásároltak egy autót, de a legmárkásabb ruhákra és méregdrága hotelszobára is futotta.

A lebukást követő házkutatás során a rendőrök 27 ezer fontnyi (9 millió forint) készpénzre bukkantak, akik természetesen nem hitték el a házaspár magyarázkodását, miszerint a megélhetési költségekre és a váratlan kiadásokra mindig tartanak otthon készpénzt.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Miután bebizonyosodott a bűnösségük, a hölgyet felmentették a banki csoportvezetői állásából és a férjével együtt 9 hónap felfüggesztett börtönbüntetést kaptak, valamint 250 óra ingyenes közmunka elvégzésére kötelezték őket.

Címkék: