Íme a legszebb magyar bankkártyák

Pénzcentrum2009. április 7. 14:30

Tegnap délután vette át a Sopron Bank "Az év bankkártya sorozat 2008" díjat. A Magyar Művészettudományi Egyetem rendezi meg minden évben ezt a versenyt, melyen magyarországi bankok adhatják be pályázataikat.


A Sopron Bank bankkártya sorozata 3 kártyából áll (Electron, Classic, Business), melyek alap koncepcióját a Fertő tó kultúrális öröksége adta. A Fertő tó azon régió közepén található, melyet a Sopron Bank illetve anyabankja a Bank Burgenland fiókhálózata ölel körül.


"Nyugat-magyarországi regionális bankként nagyon örülünk, hogy egy országos versenyen ílyen szép eredményt sikerült elérnünk" - nyilatkozta Thomas Radil, a Sopron Bank vezérigazgatója - aki hozzátette: "Az is örömükre szolgál, hogy a Fertő tavat és környékét, mint kultúrális örökséget reklámozhatjuk."


A Sopron Bank ZRt.-t 2003-ban az osztrák Bank Burgenland alapította, hogy az Ügyfeleinek határokon átívelő szolgáltatást tudjon nyújtani a határ mindkét oldalán. 2006. május óta a Sopron Bank a 181 éves múltra visszatekintő GRAWE (Grazer Wechelseitige Versicherung AG) csoport tagjává vált, mely a biztosítási és pénzügyi szolgáltatási piac meghatározó szereplője a közép- és kelet-európai régióban. A Sopron Bank a nyugatmagyarországi régióban tevékenykedik, ezen a területen található a 18 fiókja és Budapesten is képviselteti magát 2 fiókkal.


A Sopron Bank a 2008-as év végi mérlegfőösszegét az előző évihez képest körülbelül 55%-kal, 261 millió EUR (69 milliárd HUF) összegre növelte. A hitelállomány a 2008-as év végén 226 millió EUR (60 milliárd HUF), míg a betétállomány meghaladja a 68 millió EUR-t (18 milliárd HUF). Jelen pillanatban a Bank 180 munkatársat foglalkoztat, aminek több mint a fele Sopronban, a Központban dolgozik. Az Ügyfeleknek különösen nagy előnyt jelentenek a gyors és rugalmas szolgáltatások, ami a lapos szerkezeti struktúrából és a tulajdonosok közelségéből adódik.

Címkék: