Gazdaságos pénzügyek: 30 bankfiókot nyit a Tesco

Pénzcentrum2009. március 30. 10:00

A tervek szerint 30 bankfiókot nyit hipermarketjeiben a Tesco. A világ egyik legnagyobb áruházlánca egyelőre csak Nagy-Britanniában tervez ilyen lépéseket, a cél, hogy a személyi pénzügyek piacán is megjelenjen a kék-fehér márka.

Az első fiókok várhatóan még idén tavasszal megnyílnak Blackpool, Coventry és Bristol hipermarketjeiben.

Nagy-Britanniában a Tesco már most is kínál pénzügyi szolgáltatásokat, például hiteleket és megtakarítási számlákat, a bankfiókokkal a szolgáltatások bővítését és egységesítését tervezik.

Szakértők szerint arra számítanak, hogy viszonylag olcsón találnak majd munkaerőt, hiszen sok pénzügyi szakembernek megszűnt a munkahelye az elmúlt hónapokban, az állás nélküli bankárok pedig vélhetően kevesebb pénzért is elmennek majd dolgozni.

A tervek szerint az Edinburgh-i központba 200 embert vesznek fel. Az áruházlánc 11 éve alapított közös vállalatot az egyik legnagyobb brit pénzintézettel, a Royal Bank of Scotland-del, a közös vállalkozás sikeres volt, a betétek aránya évről-évre növekedett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Tesco abban bízik, hogy a "gazdaságos" bankfiókok elsősorban a kispénzű emberek számára nyújtanak pénzügyi megoldásokat: az ismert márkajegyekkel működő pénzintézetek komoly sikerrel kecsegtetnek.

Címkék: