Betét akciók: százmilliárdokat mozgatott meg a lakosság!

Pénzcentrum2009. március 11. 10:00

A betétekre vonatkozó akciós ajánlatok a zárolással kapcsolatos rémhírek terjesztése ellenére is megmozgatták az ügyfeleket. A szakértők szerint jelenleg sokan azok közül is ezt a megtakarítási formát választják, akik korábban a pénz fialtatásának más módját részesítették előnyben.

Az idei év első két hónapjában az OTP tapasztalatai szerint is nagyobb az érdeklődés a kockázatmentes megtakarítási formák iránt. A lakossági betétekbe és kötvényekbe forintban kifejezve 430 milliárd áramlott a legnagyobb magyar bankhoz. Ehhez nyilván jócskán hozzájárult a folyamatosan megújuló megtakarítási program.

A CIB képviseletében elmondták, hogy a bank a lakossági ügyfeleknek kínált betétek esetében éles fordulatot hajtott végre múlt év végén. Ma az új és a régi ügyfelek is ugyanazokkal a feltételekkel köthetik le betéteiket. Ennek hatására érzékelhetően csökkent a betétes ügyfelek lemorzsolódási hajlandósága. Fokozatosan érzékelhető azonban, hogy a befektetők a hosszabb táv felé fordulnak. Míg decemberben minden újonnan lekötött betét mintegy 90 %-a 3 hónapos futamidejű volt, februárban már csak alig több mint 70 % választotta a 3 hónapos és 20 % a 6 hónapos futamidőt.

A TakarékBank legkedveltebb befektetési terméke is hosszabb távra szól. A március 27-ig jegyezhető Made in Hungária kötvény a befektetési időszakban fix 12 % hozamot biztosít és a kötvény futamideje alatt 11 %-os kamatot fizet évente, ami a teljes futamidő alatt 33 %-ot jelent.

A K&H-nál azonban a slágertermék továbbra is az üdvözlet lekötött betét, ami két hónapra 13,13 %-ot fizet. A Budapest Bank lekötött betétei még azokat is aktivizálták, akik eddig nem ezt a megtakarítási formát részesítették előnyben.

Címkék: