OTP akciós kamat: megkezdődött a visszaszámlálás!

Pénzcentrum2009. március 2. 10:30

Még egy hétig, egészen pontosan március 9-éig tart az OTP Bank által meghirdetett forint- és euró betétlekötési akció. A számos számlakonstrukció keretében igénybe vehető három hónapos lekötés sajátossága, hogy időben sávos kamatozású és három egyhónapos kamatperiódusból áll.

Forint: Fokozódó betét 3

A betétlekötési akcióval a Tempó-, a Net-, a Prémium Számlacsomag, a Lakossági Forint Folyószámla, a Junior Folyószámla, a Diákszámla, a Lakossági Elektronikus Számlacsomag, a Lakossági Aktív Számlacsomag és a Lakossági Takarékszámla csomaggal rendelkező ügyfelek élhetnek.

Az akcióban három hónapra (három egyhónapos kamatperiódusra), fix kamatozással, folyamatos lekötéssel lehet betétet elhelyezni. A kamat mértéke (lásd a táblázatban) kamatperiódusonként eltérő, az eltelt idő függvényében emelkedik, a kamatjóváírásra csak a futamidő végén kerül sor. A minimálisan leköthető betétösszeg ötvenezer forint (Junior és Diák számla esetén ötezer forint).

A küszöbös kamatozásnak köszönhetően az adott összeghatár felett a teljes betét a magasabb összegre érvényes feltételek szerint kamatozik. Betétlekötést a bankfiókokban, a telefonos ügyfélszolgálaton keresztül és a bank internetes felületén is lehet kezdeményezni.

Euró: Fokozódó Deviza Betét

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Szintén már csak egy hétig érhető el a hasonló konstrukcióban kínált euró betétlekötési akció. Az euró betéteket ugyancsak három hónapra, egyhónapos kamatperiódusok mellett lehet elhelyezni. A legkisebb elhelyezhető összeg kétszáz euró, a lekötés küszöbös kamatozású.

Az akciós lekötés csak a bankfiókokban és telefonon keresztül kezdeményezhető, az internet- és mobilbankon ez a szolgáltatás nem érhető el.

Címkék: