Egyszerűbb lesz befizetni a sárga csekkeket!

Pénzcentrum2009. január 10. 06:00

A sárga csekkek kezelésére is alkalmas ATM-ek felállítását tervezi a Magyar Posta Zrt., hogy megkönnyítsék a számlák befizetését. Szűts Ildikó vezérigazgató szerint a bevezetésre kerülő ügyfélhívó rendszer a jövőben enyhítheti a postai sorban állás  okozta kellemetlenségeket.

A csekkek kezelésére is alkalmas készpénz-automaták felállítását tervezi a Magyar Posta Zrt. a számlák befizetésének megkönnyítésére. Szűts Ildikó vezérigazgató elmondta, hogy a lakosság körében továbbra is népszerű a sárga csekkes fizetési mód.

Az ATM-eket - az Erste Bankkal együttműködve - a tervek szerint a postákon és a forgalmas bevásárlóközpontban helyezik el.

A vezérigazgató arról is beszámolt, hogy a sorban állás kellemetlenségeinek enyhítése érdekében a jelentős ügyfélforgalmat lebonyolító postákon a bankokból ismert ügyfélhívó-rendszereket vezetnek be, több hivatalt pedig nyitott pultokkal tesznek ügyfélbarátabbá.

Szűts elmondta, hogy 2007-ben 13 olyan posta volt az országban, ahol az átlagos  várakozási idő meghaladta a törvény által előírt negyed órát, így ennek leküzdésére konkrét feladatterv készült.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Forrás: InfoRádió

Vissza a főoldalra!

Címkék: