Keresztet vethetnek ezek a dolgozók az évközi emelésre? Ezzel szúrná ki a szemüket a munkáltató

Pénzcentrum2023. augusztus 15. 20:20

Lemondanának az évközi minimálbér-emelésről a szakszervezetek, ha cserébe jelentős bérfejlesztést kapnak januártól - hangzott el az RTL Hiradóban. Úgy számolnak, jövőre 15%-os emeléssel lehetne megőrizni a minimálbér vásárlóértékét.

A szakszervezetek abban állapodtak meg, hogy idén a második félévben újabb bérfejlesztés jöhet, ha csökken a minimálbér vásárlóértéke az év eleji emeléshez képest. Azonban erre most nincs reális kilátás - derült ki a műsorból. Néhány napja derült fény arra, hogy csak jövő év elejétől emelnének a munkáltatók, és mindössze 10%-kal.

Az inflációt még júliusban is magasabbra mérte a KSH, mint amennyivel a minimálbérek nőttek idén. A minimálbér 16 százalékkal, a garantált bérminimum 14 százalékkal emelkedett év elején, az infláció azonban még júliusban is 17 százalék felett volt a KSH szerint:

Címkék:
fizetés, bér, minimálbér, minimálbér-emelés, magyarország, munka, szakszervezet, munkavállaló, ksh, munkáltató, dolgozók, fizetésemelés, dolgozó, garantált bérminimum, szakszervezetek, minimálbér emelés,