Már tart a felmondási hullám Magyarországon? Egyre több pénzt akarnak a dolgozók

Pénzcentrum2023. július 2. 12:05

300 ezer fölötti a nettó átlagos bérigény, és kiderült, mely állásokra jelentkeznek legtöbben.

Januárban 40,8 százalékkal több jelentkezés érkezett a Profession.hu felületén elérhető álláshirdetésekre, mint az előző év azonos időszakában - erről a Profession üzletfejlesztési igazgatója beszélt a Mandinernek. Tüzes Imre azt is elmondta, hogy bár márciustól valamennyit lassult a munkavállalók aktivitása, de továbbra is sokkal többet pályáztak a meghirdetett pozíciókra, mint 2022 azonos hónapjaiban: márciusban 54, áprilisban 40,7, májusban pedig 36,8 százalékkal több jelentkezés volt.

Tüzes Imre azt is elmondta, milyen várakozásokkal mennek az állásinterjújra a munkát kereső magyarok. A munkavállalók által megjelölt nettó átlag bérigények így alakultak: januárban 345 000 forint volt ez az összeg,  áprilisban 363 400 forinton tetőzött az év eddigi hónapjai során, majd májusra 359 600 forintra csökkent.

Kiderült az is, melyek a legnépszerűbb munkák: a Profession üzletfejlesztési igazgatója szerint a az adatrögzítő, a portás, az irodai munkatárs, az asszisztens és a területi képviselő munkakörökre adták be a legtöbb pályázatot a magyarok.

Címkék:
hrcentrum, munkavállaló, jelentkezés, magyarok, munkavállalók, munkavállalás, nettó, profession, nettóbér,