865 ezeres fizetésért vadásznak magyar futárokat Németországba: nyelvtudás, tapasztalat, végzettség sem kell

Pénzcentrum2023. április 11. 10:29

1900-2300 eurós munkabérrel csábítják Münchenbe futárkodni a magyarokat. A Pénzcentrum által elcsípett hirdetés szerint a melóhoz nem kell se végzettség, se tapasztalat, de még a nyelvtudás sem lényeges.

Újabb külföldi álláshirdetés kezdett el tejedni a Facebookon: ezúttal magyarokat keresnek müncheni futármunkára. A munkabér 1900-2300 euró (azaz 714 ezer és 865 ezer forint) között mozog, és mint írják "nem lényeg, milyen nyelven beszélsz vagy milyen nemzetiségű vagy".

A meló sem túl bonolult, ugyanis a kézbesítendő csomagok előre szortírozva vannak, és az útvonalat is megtervezik előre a navigációban. Akinek nincs tapasztalata a szakmában, azt 4 egy napos képzésen tanítják be, és az első 2 hét alatt könnyített feladatokat kapnak, hogy beleszokjanak a melóba. Mint ígérik, a munka hétfőtől péntekig, vagy szombatig tart, 9 és 11 óra között kell kezdeni, összesen heti 40 órát kell dolgozni.

A jeletkezéshez csak a B-kategóriás jogosítvány az elvárás és a kifogástalan erkölcsi bizonyítvány. Emellett saját autó kell a munkábajáráshoz.

A nettó havi bér mellé bónuszok is bejöhetnek, de adnak céges telefont, és a futárok Mercedes Vitokkal dolgozhatnak. Hozzáteszik, hogy a fizetés minden hónap 15-éig érkezik a számlára, igény szerint pedig szállást is biztosítanak - bár nincs benne a hirdetésben, de vélhetően nem ingyen.

Címkék:
hrcentrum, külföldi munka, csomagküldés, futár, álláshirdetés, németország, nyelvtudás, magyarok, végzettség,