Ekkor jöhetnek Magyarországra dolgozni a vendégmelósok: meg fogsz lepődni, honnan toboroznak kamionsofőrt

Pénzcentrum2023. március 21. 08:34

Súlyos munkaerőhiány van kamionsofőrből egész Európában, most már indiai nőket is toboroznának - Magyarországra is jöhetnek nemsokára.

Az egész Európában tapasztalható kamionsofőr-hiány itthon is érezteti a hatását, egy nemzetközi cég pedig Magyarországra is hozna hét indiai nőt, akik ezt a munkát végeznék - erről számolt be az RTL.hu. Amint a lapnak Hricz Viktor, a Baton magyarországi képviseletének munkatársa elmondta: ez persze egy hosszabb folyamat, de hamarosan megérkezhetnek az indiai nők, hogy dolgozzanak.

A vezető azt is elmondta, hogy először is vízumot kell szerezni ezeknek a nőknek, utána már itt, Magyarországon egy 6 hetes felkészítő-belépő tanfolyamon vesznek részt. Mindezek után állhatnak majd munkába, és a Batonnál optimisták is ezzel kapcsolatban.

Véleményünk szerint ez a lehetőség az indiai nők számára jobb gazdasági alapot teremt saját maguk és a családjuk számára, ami jobb megbecsülést jelent majd nekik. Bízunk benne, hogy a helyi civil szervezetekkel való együttműködés segíteni fogja a nehéz körülmények között élő indiai nőket, hogy méltóbb életet kezdjenek

- mondta Hricz Viktor.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Arról, hogy mennyire súlyos a munkaerőhiány, és miért van szükség emiatt egyre több külföldi vendégmunkásra Magyarországon, a Prohuman ügyvezető igazgatója is hosszan beszélt a Pénzcentrumnak adott interjújában. Ezt itt olvashatod el újra:

Címkék:
hrcentrum, hrcentrum interju, magyarország, nők, kamion, munkaerőhiány, vendégmunkás, india, kamionsofőr, kamionos, vendégmunka, magyarország munkanélküliségi ráta,