Köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor: milyen illetményalappal és szorzókkal számoljunk?

Pénzcentrum2022. október 16. 10:04

Kik számítanak köztisztviselőnek és hogyan működik a bérezési rendszerük? Mutatjuk, mit kell tudni a köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor számítási mechanizmusáról, mennyi a köztisztviselői illetményalap 2022 évében, milyen szorzókkal lehet számolni? Milyen osztályokba sorolják az alkalmazottakat?

Mi változott a köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor óta, mennyi volt a köztisztviselői illetményalap a köztisztviselői bértábla 2020 kalkulátor idején? Mi volt a helyzet a köztisztviselői bértábla 2019 kalkulátor, illetve a köztisztviselői bértábla 2018 kalkulátor esetében? Nőtt-e a köztisztviselők fizetése az elmúlt évek során?

Kik kapják a fizetésüket a köztisztviselői bértábla alapján?

A köztisztviselők (ne keverjük össze őket a közalkalmazottakkal, közszolgálati tisztviselőkkel) olyan dolgozók, akik a magyar államtól kapják a fizetésüket. Ők a közigazgatási szervek ügyintézői, akik a hatályos magyar jogszabályok ismeretével, azok betartásával hozzájárulnak az állampolgárok hivatalos ügyeinek intézéséhez (más szemszögből mondhatjuk azt is, hogy a köztisztviselők az állami és önkormányzati hatalom tisztviselői).

Mennyi a köztisztviselői bértábla 2022 illetményalapja?

A köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor alapja az illetményalap, ami jelenleg 38.650 Ft. Ezen az illetményalapon 2008 óta nem emeltek, mindössze a szorzók változtak a köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor óta, illetve a korábbi évek köztisztviselői bértábláihoz képest. A köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor három besorolási osztályba sorolja az alkalmazottakat: középfokú és felsőfokú végzettségűekre, illetve ügykezelőkre – az illetményalapra a legmagasabb szorzók az I. besorolási osztály tapasztalt tanácsosai jogosultak (főtanácsos, vezető-főtanácsos szint).

Köztisztviselői bértábla 2022 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla a pedagógus bértáblához és a közalkalmazotti bértáblához hasonlóan a végzettségük és a pályán eltöltött idejük, szakmai tapasztalatuk alapján sorolja bérkategóriákba a köztisztviselőket. A köztisztviselői bértábla 2022 évi illetményalapját a bérkategóriákhoz, tisztségekhez tartozó szorzókkal felszorozva számítják ki a fizetésüket, emellett minden kategóriához más, az alapilletményen felüli kiegészítő juttatások tartoznak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla 2021 kalkulátor szorzóiról, illetményeiről korábbi cikkünkben írtunk részletesen.

Köztisztviselői bértábla 2020 kalkulátor

A köztisztviselői bértábla illetményalapja 2020-ban sem változott, a 2022 évi adatokhoz hasonlóan egységesen a 38.650 Ft-os alapot szorozták fel a pályán töltött tapasztalat és a végzettség függvényében. A köztisztviselői bértábla 2019 kalkulátor, illetve a köztisztviselői bértábla 2018 kalkulátor szintén ugyanezzel az illetményalappal számolt, mindössze annyi a különbség, hogy a szorzók korábban alacsonyabbak voltak, illetve az egyedi extra juttatások összege is változott.

Címkék:
hrcentrum, fizetés, közalkalmazott, kalkulátor, bértábla, köztisztviselők, illetményalap,