Januártól jön a feketeleves: készülhetünk a tömeges elbocsátásokra?

Világgazdaság2022. augusztus 19. 09:45

Jövő év elején nehezebb időszakra kell készülni a magyar munkaerőpiacon, ezért elsősorban az építőiparban eshet vissza munkaerő-kereslet jövő év elején, ahogy a gyártásban és a logisztikában is, ha az emberek vásárlási hajlandósága csökken.

Egyelőre nem tapasztalnak semmit a várt válságból, ugyanakkor számottevő lassulásra számítanak január–február környékén – vázolta a VG-nek Vizkeleti László, a munkaerő-kölcsönzéssel és toborzással foglalkozó Hays Hungary igazgatóságának szakértője.

Elsősorban az építőiparban eshet vissza munkaerő-kereslet jövő év elején, ahogy a gyártásban és a logisztikában is, ha az emberek vásárlási hajlandósága csökken. Tömeges elbocsátásokra ugyanakkor nem számítanak.

Júniusban még nyoma sem volt a kedvezőtlen munkaerőpiaci folyamatoknak, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint 3,3 százalékos volt a munkanélküliségi ráta, ami több mint kétéves mélypont. A foglalkoztatottság ezzel párhuzamosan rekordot döntött, 4 millió 739 ezren dolgoztak a nyár első hónapjában.

Címkék:
építőipar, elbocsátás, gazdaság, munkaerő, munkaerőpiac, elbocsátások, tömeges leépítés, gazdasági recesszió,