Újabb részletek derültek ki a Tungsram-leépítésről: ebből a gyárból küldik el a legtöbb dolgozót

Pénzcentrum2022. április 28. 14:16

Nagykanizsán 700, Újpesten pedig 400 dolgozójától válik meg a Tungsram. A leépítések Kisvárdán és Hajdúböszörményben indulnak, a járási hivataloknak már be is jelentették az elbocsátásokat.

Kisvárdán és Hajdúböszörményben kezdi a Tungsram az elbocsájtásokat – közölte a Telex kérdésére Sallai Gábor, a Tungsram Dolgozók Független Szakszervezetének elnöke. Mint mondta, ezeken a településeken már a járási hivatalnak bejelentették az elbocsátásokat.

A szakszervezet információi szerint a Tungsram 1600 fős leépítése Nagykanizsán 700 főt, Újpesten 400 főt, Kisvárdán 276 főt, Hajdúböszörményben 170 főt, Zalaegerszegen pedig 60 főt érint.

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) közölte, hogy a korábbi gyakorlatnak megfelelően mindent megtesz azért, hogy mielőbb befektetőket vigyen a Tungsram létszámcsökkentése miatt érintett településekre – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM).

A HIPA-nak kialakult gyakorlata van a hasonló esetek kezelésében, korábban ilyen helyzetet a Befektetési Ügynökség sikeresen kezelt például Ózdon, Komáromban illetve Nemesvámoson is. „Ezúttal is azért dolgozunk, hogy az érintett munkavállalók mielőbb új munkahelyet találjanak, és a helyzetük megnyugtató módon rendeződjön”

Címkék:
hrcentrum, gyár, leépítés, kirúgás, hipa, tungsram, csoportos létszámleépítés,