Zöld utat adott a bíróság: készülnek a sztrájkra mozdonyvezetők

MTI2022. február 25. 09:44

Jogszerű a mozdonyvezetők sztrájkja. Döntött a Fővárosi Ítélőtábla és másodfokú végzésében helybenhagyta az elsőfokú bíróság határozatát. A Mozdonyvezetők Szakszervezete felszólítja a MÁV-START Zrt.-t, hogy haladéktalanul kezdjen érdemi tárgyalásokat a sztrájkkövetelés teljesítéséről - közölte a szervezet.

A Mozdonyvezetők Szakszervezete által meghirdetett sztrájk jogszerű, a végzés ellen fellebbezésnek helye nincs, így az jogerős. Az Ítélőtábla megállapítása szerint az elsőfokú bíróság érdemben megalapozott döntést hozott amikor kimondta, hogy a március elejére tervezett munkabeszüntetés megfelel a sztrájk jogszerűségével szemben támasztott valamennyi törvényi feltételnek.

Tehát a MÁV-START állításával szemben a meghirdetett mozdonyvezetői sztrájk követelése kellően konkrétan meghatározott, nem irányul kollektív szerződés megváltoztatására és a jelenlegi világjárványban sem veszélyezteti az életet, az egészséget, a testi épséget

- írta a szakszervezet. Hozzátették, a MOSZ Soproni tagcsoportja támogatja a MÁV-START mozdonyvezetőinek erőfeszítéseit és egyetért követeléseikkel, ezért szolidaritási sztrájkot hirdet a GYSEV Zrt.-nél.

Címkék:
hrcentrum, MÁV, sztrájk, máv-start, bíróság, mozdonyvezetők szakszervezete,