Óriási bajban vannak a balatoni vendéglátósok, büfések: egyszerűen nem találnak embert

Pénzcentrum2021. június 18. 08:34

A pincérek, szakácsok már nem szeretnének visszatérni a vendéglátásba, közülük többen a kereskedelemben helyezkedtek el. Azt tartósan biztosabb ágazatnak érzik, nem tudják, mit hozhat még a fertőzésveszély ősszel, jövőre.

Panaszkodnak a vendéglátósok, tulajdonostok, hogy komoly gondot jelent nekik a szakember-felvétel. Hiány van belőlük. Pedig szakmájában szeretnek a megszokott stábhoz ragaszkodni az üzletvezetők, erre törekszenek, mert az új emberek betanítása időt, energiát vesz igénybe.

Most is szívesebben vennék vissza alkalmazottaikat azok, akiknek a járvány miatt kellett elküldeniük őket. A balatoni strandokon található egységek, lángososok, büfések közül többen emiatt, a munkaerőhiány következtében vannak gondban - írja a Veol.

Akadnak olyan felszolgálók, akik alkalmanként, például olyan esküvőre, amit az étterem külső helyszínre kitelepülve lát el, beugranak segíteni egy-egy estére. Ám már nem szeretnének visszatérni a vendéglátásba. Közülük többen a kereskedelemben helyezkedtek el. Azt tartósan biztosabb ágazatnak érzik, nem tudják, mit hozhat még a fertőzésveszély ősszel, jövőre.

De nemcsak munkaerőhiányról van szó, hanem arról is, hogy akik hajlandó lennének dolgozni, azoknak túlzottan nagyok az elvárásaik lehetséges munkaadóikkal szemben. Az anyagiakat, a körülményeket tekintve is.

Címkék:
étterem, Balaton, fertőzésveszély, vendéglátósok,