Több mint ezer munkahely szűnt meg ebben a szektorban: velük mi lesz?

Világgazdaság2021. március 29. 09:01

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) statisztikái szerint 2020 negyedik negyedévében átlagosan 38 609 alkalmazott dolgozott a magyarországi bankoknál, ami több mint ezerrel, 2,7 százalékkal kevesebb az egy évvel korábbinál.

Megszakadt az elmúlt évek­­re jellemző emelkedő trend a banki szektorban foglalkoztatott alkalmazottak számában. A koronavírus-járványból eredő gazdasági visszaesésnek is lehettek hatásai a banki munkaerőpiacon, ugyanakkor az álláspiaci kínálat változatlanul igen gazdag a hitelintézeti szektorban - írja a Világgazdaság, összesen 1039 betöltésre váró pozíciót hirdetetnek.

Az MNB által elvégzett legfrissebb banki konjunktúrafelmérés szerint a bankrendszer összességében a konjunktúra kismértékű romlását tapasztalta 2020 második felében. A bankok válaszai szerint a romlás irányába mutatott a makrogazdasági környezet és az ügyfélkockázatok alakulása, valamint a jövedelmezőség romlása.

 

 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
hrcentrum, munkahely, bank, pénzügy, állás, nemzeti bank, bankszektor, világgazdaság, magyar nemzeti bank, negyedév, magyar bankok,