Nesze neked béremelés: több százezer magyar marad most hoppon

Pénzcentrum2020. június 5. 17:02

Felmérések szerint a magyar munkavállalók kétharmada arra számított, hogy év végén fizetésemelést kap. A járvány, és z azt követő recesszó azonban feltehetően keresztülhúzta a számításaikat.

Végül egészen máshogy alakult ez az évünk, mint azt 2019 legvégén vártuk: akkoriban a magyar munkavállalók 66 százaléka várta, hogy a következő pénzügyi év végén fizetésemelést kap - derült ki a Randstadt Workmonitor legfrissebb adataiból, amelyek 2019. negyedik negyedévére vonatkoznak.

A 33 országot vizsgáló kutatásból kiderült, hogy a magyarok közel kétharmada számított fizetésemelésre - ezzel, ha az arányokat tekintjük a lista első harmadában kaptunk helyet.

Az európai országok közül csak a portugálok azok, akik nagyobb arányban vártak a fizetésemelésre, az ott megkérdezett dolgozók 67 százaléka válaszolta azt, hogy szerinte több pénzt fog kapni az év végén.

Loading...

Ahogy a grafikonon is jól látszik a 66 százalékos eredményünk bőven meghaladja az átlagot, ami 61 százalék, és szinte össze sem lehet mérni a japánok eredményével: náluk az alkalmazottak alig harmada várta csak, hogy emelkedik a bére. Minket szorosan a svédek követnek a felmérésben, majd jönnek a románk és a norvégok. Németországban és Ausztriában már sokkal elégedettebbek a munkavállalók, ott már csak 47, illetve 44 százalékuk számít jobb fizetésre jövőre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Van erre reális esély?

Az elmúlt hetek eseményei azonban keresztbe vágták ezeket az elvárásokat. A vírus következtében kialakult gazdasági válságot követő recesszióra a cégek általában

költségcsökkentéssel válaszolnak, mely sok esetben a munkaerő elbocsátását jelenti hazánkban és nemzetközi szinten egyaránt. Ilyen körülmények között fizetésemelések szóba sem kerülnek, hiszen rengetegen féltik az állásukat.

Címkék:
hrcentrum, eredmény, fizetés, bér, felmérés, munkanélküliség, randstad, béremelés 2020,