Nem enyhül a kivándorlási láz: rengeteg magyar költözik Németországba

Pénzcentrum2019. január 9. 15:30

3,4-szeresére nőtt az elmúlt 10 évben a németországi magyarok száma - számol be a G7.hu a Destatis, német statisztikai hivatal adatai alapján. Az is kiderült, melyek a legnépszerűbb tartományok a hazai kivándorlók körében.


Folyamatosan bővül a magyar lakosok száma Németországban, nem hagy alább a kivándorlási kedv. A hivatalos adatok szerint 2017 végén több mint 207 ezer magyar élt Németországban.

2017-ben is közel 15 ezerrel nőtt a kint élők száma, ami bár elmarad a 2013-as 28 ezres csúcstól, de 576 emberrel több, mint a 2016-os növekmény.

Azt lehet megvizsgálni, hogy mennyi magyar állampolgár él német lakcímre bejelentkezve, ez azonban egészen biztosan nem mutatja meg a valós számokat, ugyanis a magyaroknak sok esetben nincsen német lakcíme, mert például magyar cég foglalkoztatja őket kiküldetésben, és/vagy csak rövid időszakra mennek dolgozni, ezért lakóhelyet nem létesítenek hivatalosan. Így

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

az országban lévők valós száma feltehetően magasabb, mint amiről a Destatis tud.

A portál azt is megvizsgálta, melyik tartományokat részesítik előnyben a magyarok, és kiderült, hogy 59 százalékuk a két déli tartományban, Bajorországban (35 százalék) és Baden-Württembergben (24 százalék) él, a harmadik helyen Észak-Rajna-Vesztfália áll (11 százalék).

Címkék:
hrcentrum, külföldi munka, kivándorlás, németország,