900 forintos órabér ütheti a magyar nyugdíjasok markát a Balatonnál

Pénzcentrum2018. május 30. 19:30

A jelentős munkaerőhiány miatt már nemcsak a diákokat várják a Balaton-partra, hanem a nyugdíjas munkavállalókat is. Somogyban is nagy az érdeklődés a nyugdíjasok számára ajánlott munkák iránt, sokan vállalnának munkát a következő három hónapban a vendéglátásban a magyar tenger mellett.

Egyre nagyobb számban jelentkeznek nyugdíjas munkavállalók a Balatonnál vendéglátós idénymunkára - értesült a sonline. A lapnak több olyan nyugdíjas is megszólalt, akik fizetés kiegészítés miatt gondolkodnak abban, hogy takarítóként, recepciósként, esetleg konyhán helyezkedjenek el a magyar tengernél.

Nagy a munkaerőhiány a Balaton-parton, amit egyrészt diákokkal igyekeznek pótolni a vállalkozások, de az idén a nyugdíjasokat is bevonjuk a három hónapos szezonba

- mondta el a lapnak Dakó Roland, a Déli Szomszédok Közérdekű Nyugdíjas Szövetkezet régióvezetője, aki azt is hozzátette, hogy az érdeklődés rendkívül nagy.

A régióvezető azt is elmondta, hogy a balatoni cégek részéről kedvező a nyugdíjas munka fogadtatása, és több szerződés megkötése is már folyamatban van. A szakember szerint azért is élnek sokan a munkalehetőséggel, mert a nyugdíjas szövetkezeten keresztül kedvezőbb az adózás, csak tizenöt százalék személyi jövedelem adót kell megfizetni a bér után, s már bruttó 900 forintos órabérnél is többet megkereshetnek a munkavállalók.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A magyarországi nyugdíjas szövetkezetekről mi is írtunk korábban, az erre vonatkozó szabályozásrólITT olvashat bővebben.

Címkék:
hrcentrum, karrier, pénzcentrum.hu, Balaton, munkavállalók, munkaerőhiány, magyar tenger, nyugdíjasok, nyugdijas szövetkezet,