Rengeteg sofőrt keresnek: 400 ezres fizetés, B-s jogsi is elég

Pénzcentrum2017. december 12. 10:58

Ablakokra ragasztott hirdetéssel toboroz sofőrt a BKV. Nem árul zsákba macskát a vállalat, a fizetést és az egyéb juttatásokat is kitették az ablakba. Az átképzést is vállalják, elég egy B kategóriás jogosítvány is a jelentkezéshez.

Idén már többször beszámoltunk arról, milyen eszközökkel toboroz dolgozókat a BKV: a buszok oldalán helyeztek el hirdetéseket, szórólapokat osztogattak, és a járművekben is több helyre kiragasztották a felhívást. A felületek már egyre ritkábban változnak, maga a hirdetés viszont elég gyakran.

Ma reggel a 102-es buszon szúrtunk ki egy újabb hirdetést. Szintén sofőröket keresnek, és a kiírás szerint akár havi bruttó 400 ezer forint átlagbér (az autóbusz-vezetők 2017. június és augusztus közötti jövedelméből számított átlagérték). Korábban volt abból bonyodalom, hogy a hirdetésekben feltüntetett fizetések valójában a jelenlegi sofőrök átlagkeresetét jelentette, nem pedig a kezdő béreket. Ezt a lehetséges félreértést legújabb hirdetésében már próbálta elkerülni a vállalat.

A sofőrök a fizetésen felül még cafeteria-juttatásban is részesülnek, kapnak üzemanyag-megtakarításból eredő bérpótlékot, ingyenesen utazhatnak a BKV járatain akár további két hozzátartozójuk is. Vidéki munkavállalók számára a munkásszálló ingyen is igénybe vehető. Ráadásul elég egy B kategóriás jogosítvány is, az átképzést a cég biztosítja.

Jól jönne 500 ezer forint?

Pénzcentrum kalkulátorával könnyedén megtalálhatod a legolcsóbb finanszírozási ajánlatokat. Ha vállalod, hogy a jövedelmedet az adott bankhoz utalod, akkor 500 ezer forintot 60 hónapra a Sberbanknál 10,97 százalékos THM-mel, 10 736 forint havi törlesztő mellett vehetsz fel. A CIB Banknál a THM 11,73 százalék, a törlesztő pedig csak egy kicsit magasabb, 10 907 forint, az MKB Banknál a törlesztőrészlet 10 617 forint (THM: 12,46%), de itt számolnod kell 5 000 forint kezdeti költséggel. A K&H-nál nincs kezdeti költség, a törlesztő pedig 10 621 forint (THM: 12,54%), Az Ersténél és a Cetelemnél ehhez képest több mint ezer forinttal magasabb a törlesztő, 11 892 forint, ami a THM-ükben is meglátszik (17,47%). Az árverseny negatív győztese pedig a Budapest Bank, a havi törlesztő 12 918 forint, és náluk már a THM is 20 százalék fölé csúszik (20,5%).
Címkék:
karrier, fizetés, bkv, bér, cafetéria, busz, sofőr, munka, álláshirdetés, állás, hirdetés, buszsofőr,