Felejtsd el a pénzhajhászást! Ez a kettő kell a boldogsághoz

Pénzcentrum2017. szeptember 19. 14:13

Természetesen nagoyn eltérő lehet, hogy kit, mi tesz boldoggá, egy friss kutatás azonban rávilágít azokra az egyezésekre, amitől a legtöbben úgy érzik, hogy jó az életük. Meg fogsz lepődni, mi áll a toplista tetején.

Egy friss felmérése szerint a jó alvás és a jó szexuális élet nagyobb hatást gyakorol a jólétre, mint a pénz. A családi és baráti kapcsolatok, a munkahelyi biztonság és a szeretteinknek az egészsége fontosabb, mint a szuper autók, vagy az egzotikus utazások. Az Oxford Economics és a brit Országos Társadalmi Kutatóközpont új "Living Well Indexe" azt vizsgálja, hogyan birkóznak meg az emberek a modern élet mindennapi feszültségeivel. A kutatók 8250 embert kérdeztek meg, és átlagosan 62,2 pontra értékelték az életüket (100 pont volt a maximum). A felső 20 százalék 72 és 92 közötti pontszámot adott a boldogságára.

A kutatók azt állítják, hogy akik rendszeresen jókat alszanak éjszaka, azoknak sokkal jobb az életminősége.

A legkevésbé elégedett 20 százaléknak több mint a fele arról számolt be, hogy nem alszik jókat, és mindig fáradtnak érzi magát. A megkérdezettek egyharmada (35 százalék) azt állította, hogy meglehetősen, vagy nagyon elégedett a szexuális életével.

A legjobban élőknek a kétharmada (63 százalék) állította azt, hogy elégedett a szexuális életével.

A kutatók szerint a munkahelyi biztonság a harmadik helyen áll a jóléthez szükséges tényezők listáján. Akiknek biztos munkájuk van, sokkal elégedettebbek. A tanulmány szerint a legtöbben jobban aggódnak közeli hozzátartozóik egészségéért, mint a sajátjukért. Ahogy az jól látható, nem kapott helyet a pénz a boldogsághoz szükséges dolgok toplistáján.

Korábban a Pénzcentrum is megkérdezte olvasóit arról, hogy szerintük a pénz boldogít, vagy sem?

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 
Loading...

Összesen 6093 szavazat érkezett, ebből 875-en voksoltak arra, hogy a pénz nem boldogít, 775 válaszadó szerint viszont de, a pénz már önmagában is boldogságot jelent. A legtöbben, 4443-an szavaztak arra, hogy a pénz önmagában nem boldogít, az abból vásárolható javak, viszont igen.

Címkék:
pénz, karrier, boldogság, kutatás, alvás, szex, jólét,