Már a közmunkásokból is hiány lesz?

Magyar Nemzet2016. november 29. 09:01

Idén télen körülbelül 230 ezer ember közfoglalkoztatását tervezi a Belügyminisztérium, ez minden eddigi létszámnál magasabb. Pedig egyre többen lépnek ki a programból, és helyezkednek el az elsődleges munkaerőpiacon - írja a Magyar Nemzet.

Szeptemberben a közfoglalkoztatásban átlagosan mindössze 216 ezer fő dolgozott, ami 12,3 százalékkal kisebb az augusztusi, és 3,5 százalékkal a tavalyi év azonos időszakában mért közfoglalkoztatotti létszámnál - írja a lap a legfrissebb minisztériumi adatokra hivatkozva. Augusztusban 54 600 ember lépett ki a közfoglalkoztatásból, júliusban ez a szám mindössze 7 ezer volt. 

A munkaerőpiac élénkülésével magyarázzák, hogy szeptemberben  több mint 30 ezren távoztak a programból, jellemzően arra hivatkozva, hogy munkát találtak. A Belügyminisztérium  jelentése szerint a nyári hónapoktól kezdődően a programból kilépők között az átlagoshoz képest felülreprezentáltak a férfiak, a fiatalok, és a középkorúak. Az 50 év felettiek viszont még mindig nehezen tudnak elhelyezkedni az elsődleges munkaerőpiacon. 

Címkék:
karrier, közmunka, közmunkás, foglalkoztatás, munkaerő, közfoglalkoztatott,