Kiderült, mennyit keresnek a diákmunkások a Mekiben

Pénzcentrum2016. november 28. 15:30

Idén kétszer volt béremelés a McDonald's éttermeiben. Októbertől már akár bruttó 221 ezer forintot is megkereshetnek a dolgozók. A diákok nappali órabére megközelíti az ezer forintot, éjszakai órabére pedig 1200 forintnál is magasabb lehet. A vállalat szerint a fiatalok körében mégsem elsősorban a magasabb bér a döntő, hanem a munkáltató által kínált lehetőségek, ösztönzők és a jó hangulatú csapat.

A McDonald’s Kft. októberben hajtott végre általános, kétszámjegyű béremelést a vállalati üzemeltetésű éttermeiben. Idén ez már a második ilyen jellegű lépés, hiszen januárban is átlagosan 10 százalékkal emelkedtek a dolgozói bérek. Így egy teljes munkaidőben foglalkoztatott új belépő kezdő bérként havi bruttó 191 ezer forintot is megkereshet, ami két hónap elteltével elérheti a 206 ezer forintot is. Átlagosan fél év munkatapasztalattal már megnyílik az oktatói pozíció, ahol 221 ezer forintos fizetést is kaphat a munkavállaló.

A béremelésből természetesen a diákok sem maradnak ki, az új belépők nappal akár 900, éjszakai műszakban pedig akár 1170 forintos órabérre számíthatnak, ami a tréninget követően tovább emelkedhet.

Célunk, hogy jó hangulatú, rugalmas és biztos munkahelyet, tervezhetőséget, versenyképes bért és juttatásokat, folyamatos képzést és hosszú távú karrierlehetőséget biztosítsunk vállalatunk minden éttermi munkatársa számára. A versenyképes fizetés mellett a rugalmas munkafeltételek, az előrelépési lehetőségek és az egyedi juttatások teszik vonzóvá a McDonald’s-nál az éttermi munkát" 

- mondta Horváth Ágnes, a McDonald’s Magyarországi Étterem Hálózat Kft. ügyvezető igazgatója.

Ezen juttatások között megtalálható az Erzsébet-utalvány, az ingyenes személyzeti fogyasztás, a különböző kedvezményekre jogosító McD Card dolgozói kedvezmény kártya és az akár évi 100 ezer forint értékű tanulmányi ösztöndíj. Emellett külön jutalom jár a 3, 5, 10, 15, 20 és 25 éve a McDonald’s-nál dolgozó munkatársak részére, akik ráadásul 10 évente 4-8 hetes extra fizetett szabadságot is kapnak. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A diák munkavállalók által igénybe vehető tanulmányi ösztöndíjat minden évben mintegy száz olyan munkatárs kapja meg, akik mind a munkában, mind az iskolában kiemelkedően teljesítenek.

Címkék:
karrier, mcdonald's, béremelés, diákmunka, munka, meki,