Túlhajszolja magát az X-Faktor mentora: szomorú következménye lehet

Pénzcentrum2016. október 17. 18:00

Egy évtized kellett ahhoz, hogy "A" kategóriás híresség legyen az egykori tehetségkutatós. Puskás Peti most az RTL Klub X-Faktor műsorának egyik mentora. Rengeteg megkeresést kap mostanában, és annyit dolgozik, hogy a családja már aggódik érte. Pedig a munka-magánélet egyensúly nagyon fontos.

Nemrég nehéz időszakot élt át Puskás Peti, ahogy ő fogalmazott: egy évig otthon malmozott. Most viszont ismét rengeteg megkeresést és felkérést kap, túl is vállalja magát, de nem akar visszaesni. A családja már aggódik érte, hogy túl sokat dolgozik.

Most lehet, hogy túlpörögtem. Apukám is leszúrt mostanában, öcsém is beszélgetett velem, és a párom, Angéla is, hogy túl sok mindent vállalok. Amikor szabadidőm van, akkor is csinálok valamit. De nem szeretném megint azt átélni, mint egykor. Csúcson vagyok, jól keresek, nem akarok visszaesni"

- mondta Puskás Peti a Hot magazinnak.

A munka és a magánélet egyensúlyának a megtalálása és megtartása nem csak a celebvilágban nehéz, de az átlagemberek életében is egyre nagyobb kihívást jelent.

Ha borul, akkor mindenhol

Komoly negatív stressz forrást okoz, ha felborul az egyensúly, ráadásul az életünk minden területére kihat. A túlzott leterheltség miatt felborulhat az időbeosztás, a stressz miatt viselkedésbeli változás jelentkezhet, ez pedig a munkahelyen és a családban egyaránt konfliktushoz vezethet. De nem csak az emberi kapcsolatokra van mindez kihatással, hanem a munkahelyi teljesítőképességre is. Éppen ezért munkáltatónak és munkavállalónak egyaránt az az érdeke, hogy az egyensúly megmaradjon.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Elmosódik a határ

Radikálisan átváltozott a munkaerőpiac az elmúlt húsz évben. Többek között a munkaidő és a szabadidő határa is gyakran teljesen elmosódik. Egy munkakörülményeket vizsgáló felmérés szerint azok európai munkavállalók, akik több mint heti 48 órában dolgoznak a 20 százalékuk hetente legalább egyszer a szabadidejükben is dolgoznak. A 40-47 órát dolgozóknál ez 18 százalék.

A felmérésben szereplő egyik legszomorúbb adat, hogy a megkérdezettek ötöde azt állítja, hogy nincs egyensúlyban a munkája és a magánélete. A legnagyobb arányban a gyermekesek és a 35-49 év közötti férfiak számára jelent ez nagy gondot.

Címkék:
karrier, munka, magánélet, egyensúly,