Vannak pedagógusok, akiknek hónapokat késik a fizetése

Népszava2015. november 5. 10:01

Még mindig milliárdos tartozása van a Klebelsberg Intézményfenntartó Központnak (Klik), a személyi kifizetések is késnek: van olyan tanár, aki még a szeptemberi bérét sem kapta meg - írja a Népszava.

Még a szeptemberi fizetésemet sem kaptam meg a Kliktől, holott lassan már az októberi lenne esedékes

- panaszolta a lapnak egy fóti iskola óraadó tanára, aki tavaly kezdett el dolgozni az állam által fenntartott intézményben.

Állítása szerint az első hónapokban még nem volt gond a bérekkel, jött időben minden, nyáron azonban szűkös hónapokat éltek át családjával, júniusi fizetését már csak augusztus közepén kapta meg. Jelenleg tulajdonképpen már két hónapja dolgozik fizetés nélkül. Nem ő az egyetlen, akinek nem fizetnek, kollégái közül még négyen (akik szintén óraadó tanárok) ugyanebben a cipőben járnak, sőt, egyiküknek még a júniusi bérét is csak szeptemberben utalták.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete is tud olyan pedagógusokról, akiket nem fizetnek ki időben.

A Klik azt közölte: "jogszerű alkalmazástól eltérő esetekről" nincs tudomásuk.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Loading...

Címkék:
karrier, klik, pedagógus, klebelsberg intézményfenntartó központ,