6 munkahely, ahol nyugodtan fogyaszthatsz alkoholt, sőt!

Pénzcentrum2015. július 18. 10:00

Sokak fejében tabu az alkoholfogyasztás a munkahelyen, nem is véletlenül. Beláthatatlan következményei lennének, ha valaki ittasan hozna meg egy fontos döntést, vagy kezelne egy munkagépet. De vannak olyan munkahelyek, ahol kifejezetten megkövetelik az alkoholfogyasztást.

A legtöbb munkahelyen valószínűleg azonnali elbocsájtással jár, ha valaki alkoholt fogyaszt, vagy ittasan megy be dolgozni. Pedig munka közben sokszor akad olyan helyzet, amikor jól esne egy-két pohárka feszültségoldás gyanánt. Íme, 11 munkahely, aholy vagy kötelező, vagy legalább legális az ivás.

1. Sommelier

Egy borszakértőnek kötelező ismernie a borokat töviről-hegyire, akár palackonként kell végigkóstolnia az összeset, hogy megbízható tudása és véleménye legyen az italokról. A sommelier kiválasztja az adott étterem borait, majd ételekhez párosítva és a vendégigényekhez igazítva kínálja őket. Gondoskodik a borok megfelelő tárolásáról, beszerzéséről. Szóval tulajdonképpen minden munkával töltött perce az alkohol körül forog.

2. Sörfőzőmester

Szerencsére sok sörfőzde engedélyezi az alkalmazottainak, hogy időről időre megkóstolják a készülő terméket. Nem árt sokat tudni a sörről, az összetevőiről, a gyártási folyamatokról.

3. Turisztikai újságíró

Egy utazási újságíró nem csinál mást, mint feltérképezi a terepet. Megnézi, hova érdemes utazni, ott mit érdemes kipróbálni, enni és inni. Ebbe beletartozik az is, hogy például megnézze a jó kocsmákat, vendéglátóegységeket, végigigya a helyi piákat, hogy utána nyugodt szívvel ajánlhassa őket.

4. Étteremkritikus

Az étteremkritikusnak úgy kell viselkednie, mint egy átlagembernek. Azért, hogy ne részesüljön jobb ellátásban, mint a többiek, és valósághű értékelést tudjon írni az adott vendéglátó egységről. Mivel azért a legtöbb esetben egy kellemes vacsora mellé megiszunk egy pohár bort, az étteremkritikusnak is illik hasonlóképpen viselkednie.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

5. Csapos

Csaposként az összes munkaórád alkoholos környezetben töltöd, ezért szinte elkerülhetetlen, hogy csurranjon-cseppenjen valami. Sokszor a vendégek is fizetnek neked egy-két italt.

6. Szakács

Ha meg tudod győzni a vezetőséget, hogy az ivás nem befolyásolja a teljesítményedet, miért is ne ihatnál munka közben, ha szeretnél. Jó pár itóka kéznél is van, vörösbor, konyak, whisky - gyakori összetevői a különleges fogásoknak.

Címkék:
karrier, munkahely, munka, alkohol, állás,