Friss videón magyarázza a Tesco vezér az elbocsátásokat

Pénzcentrum2015. január 12. 10:50

Rendhagyó videóüzenetben magyarázta el Nigel Jones, a Tesco magyarországi vezérigazgatja, miért van szükség arra, hogy 13 üzletét bezárja Magyarországon az áruházlánc. Az átszervezések több mint 500 főt érintenek. Emellett a jövőbeni tervekről is friss információkat tudtunk meg a vezértől.

Nigel Jones azzal magyarázza az 13 üzlet bezárását, hogy az elmúlt időszak jogszabályi változásainak hatására jelentősen megnőttek a Magyarországon működő kiskereskedelmi láncok működési költségei, továbbá a jövőben a jogszerű működés csak a nyereséges vállalatok számára lehetséges. Mindezek hatására sürgetőbbé vált az áruházak eredményességének felülvizsgálata.

További fontos részletek a videóból:

  • A Tesco nem kívánja elhagyni a magyar piacot.
  • Folytatják a befektetéseket az elkövetkezendő hónapokban és években. Például telephelybővítések, bérfejlesztés és működési feltételek javítása is napirenden van.
  • A vasárnapi kereskedelem tilalma miatt nem fognak több kollégától megválni.
  • A vasárnapi munkaórákat átcsoportosítják a hét többi napjára.
  • A vasárnapi házhozszállítás kapcsán egyelőre vizsgálják, hogy milyen lehetőségeik vannak a jogszabályi tilalmakat betartásával arra, hogy biztosítsák a választás lehetőségét a vásárlóknak. Abban az esetben, ha mégis lehet online szolgáltatást nyújtani vasárnap, akkor úgy, ha nem, akkor új megoldásokat keresnek majd.
  • Az elkövetkező 1-2 évben fejleszteni és növeli fogják az online élelmiszer bevásárlást, kiterjesztik más területekre is.

A 13 áruház bezárása több mint 500 munkatársat érint. A Tesco döntéséről a mai napon tájékoztatja az érintett megyei kormányhivatalok munkaügyi központjait és a szakszervezeteket, utóbbiakkal a jogszabályokban rögzített 7 nap elteltével megkezdi a tárgyalásokat. Ezek a bezárásra váró üzletek:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)


A Tesco Magyarország Facebook oldalán a következő üzenet jelent ma meg:

Címkék:
karrier, Tesco, munka, elbocsátás,