Ezt a papírt kell megkapnod a főnöködtől januárban - heti összefoglaló

Pénzcentrum2015. január 11. 18:30

Mutatjuk, milyen papírt kell megkapnod a főnöködtől a következő hetekben. Ezeket a bankszámlákat zárolták január elsején. Heti összefoglalónkból az is kiderül, hogy hol érdemes vásárolni ahhoz, hogy ne késsük le a januári leárazásokat. A cikkek elolvasásához kattints a címekre!

Fontos papírt kapsz a főnöködtől januárban, ha nem, az nagy baj
Fontos határidő közeleg: január 31-ig minden munkavállalónak meg kell kapnia az előző évi jövedelméről szóló igazolást. Enélkül nem lehet például adóbevallást készíteni, pedig lassan arra sem árt felkészülni. Összeszedtük a legfontosabb határidőket a 2015-ös adóbevallással kapcsolatban. Tavalyhoz képest vannak dátumváltozások, ezért érdemes figyelmesen tanulmányozni a táblázatot.

Magyar bankszámlák tízezreit zárolták a napokban
Hiába volt figyelmeztetés (több is), a pénzmosás elleni törvény legutóbbi módosítása nyomán vállalkozói bankszámlák tízezreit zárolták január elsejével Magyarországon - értesült a Pénzcentrum.

Brutális tömeg Budapesten: mire várnak ennyien? + képek
Hiába figyelmeztette a BKK még tavaly a budapesti tömegközlekedőket, az év első munkanapján mégis brutális sorok várnak a jegypénztárak előtt.

Újabb magyar bank zár be fiókokat

Tavaly több bank is fiókok bezárására kényszerült és jövő hét csütörtöktől öt a Sberbank öt kirendeltsége sem nyit már ki. Megkérdeztük a bankot, hogy mik a fiókok megszüntetések okai, és várhatóak-e további megszüntetések. De mi lesz így a hitelekkel és bankszámlákkal?

Nyomás vásárolni! Komoly drágulás jöhet a boltokban

Az elmúlt egy hétben rég nem látott szintre zuhant a forint árfolyama, egy euróért 320 forintot kérnek (december elején még a 306-os szintnél jártunk). Gyakorlatilag kizárt, hogy ez előbb-utóbb ne legyen hatással a mindennapokra. Sőt, sokkal hamarabb érezhetjük, mint azt gondolnánk. A Pénzcentrum Madár Istvánt, a Portfolio vezető elemzőjét kérdezte a várható hatásokról.

Újévi ajándék a devizahiteleseknek: így változnak a szerződések
Az árfolyamgátasok jó része újévi ajándékot kapott, kiderült ugyanis, hogy a szabályok alapján mennyivel kell meghosszabbítani a forintosított szerződésüket a rögzítés lejárta után. Kiszámoltuk, hogy mennyivel tovább fizethetjük a hitelünket azért, hogy megfeleljünk a szabályoknak. Kiderült, hogy a futamidő maximum az ügyfél 75 éves koráig növelhető meg. A szilveszterkor megjelent szabályozásból az is kiderül, hogyan kell februártól tájékoztatnia a bankoknak az ügyfeleket hitelfelvételkor.

Sokat bukhatsz, ha neked is tavaly utalták a decemberi fizetést

Az iskolák mellett sok cég is átutalta a decemberi béreket a két ünnep között. Ez viszont rossz hír lehet azoknak, akiknek havi rendszeres jóváírásra van szükségük ahhoz, hogy megkapják a számlacsomagjuk által nyújtott havidíjkedvezményeket. De vajon melyik bankok kedveznek a bérüket még idén megkapó ügyfeleknek?

Ezt mindenképp intézd el a munkahelyeden, még ma!

Már most, év elején érdemes lefoglalni a legjobb időpontokat a 2015-ös szabadságokhoz. Használd ki a hosszú hétvégéket, előzd meg a kollégákat, és foglald be még ma a szabadságodat!

Áfa: ezek a legfontosabb változások idén

Változott az áfatörvény az év elejével, több termék esetében csökkent az adókulcs, módosultak az áfa-mentességre vonatkozó szabályok, és átalakultak részben a bevallási kötelezettséget érintő változások is.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Sok vásárló nem erre számított: hiába vannak hatalmas akciók
Drágábban vásárolhatunk külföldi webshopból - és nem csak a forint gyenge árfolyama miatt. 

 

Címkék:
vállalkozás, karrier, utazás, megtakarítás, áfatörvény,