Hozzányúlnak a GYES-hez, a segélyekhez: szivárognak a részletek

Pénzcentrum2014. október 14. 09:32

Orbán Viktor valamennyi miniszterétől elvárja, hogy kormányülésen vázolja társadalompolitikai elképzeléseit - írja keddi számában a Népszabadság. A napilap információi szerint a kormányfő valóban nagy dolgokra készül a következő - választásoktól mentes - 3,5 évben.

Orbán Viktor valóban készül a nagy szerkezetátalakításokra, a társadalmi elosztórendszerek reformjára - írja a Népszabadság.

A keddi kormányülésen "EMMI-napot" tartanak az egyik kormánytag elmondása szerint. A napirendek között szerepel:

  • a magyar nemzeti felzárkóztatási stratégia
  • az egész életen át tartó tanulás szakpolitikája
  • a köznevelés-fejlesztési stratégia
  • a végzettség nélküli iskolaelhagyás elleni középtávú program elfogadása

Mindezek mellett szó lesz a szociális ellátórendszer átalakításáról is. A cél az, hogy az államnak minél kevesebbet kelljen költeni azokra, akik nem lépnek a munkaerőpiacra, azaz nem dolgoznak.

A lapnak - név nélkül - nyilatkozó kormánypárti politikusok szerint Orbán Viktor célja az állami transzferek átalakítása: a szociális kiadások mérséklése, a segélyek átfazonírozása.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egyes fideszes források szerint a kormány a segélyt, mint olyat szeretné megszüntetni. Itt példaként említi a lap a foglalkoztatást helyettesítő támogatás vagy a rendszeres segély további feltételekhez kötését. Emellett a GYES elnevezését is megváltoztatnák.

Címkék:
karrier, kormány, Orbán, gyes, társadalompolitika,