Többet keresnek a munkatársaid? Ez mostantól változhat

Pénzcentrum2014. május 8. 17:00

Munkaügyi pert indított egy úszómester, mert kevesebbet keresett, mint kollégái. A Kúria évekre visszamenőleg megítélte az elmaradt fizetésemelést, valamint kimondta, hogy egyenlő bért kell adni az azonos munkakörben dolgozóknak.

Fenekestül felforgathatja a munkahelyeket a legfőbb bírói fórum döntése, melyben kimondták, hogy egyenlő bért kell adni az azonos munkakörben dolgozóknak. Erre azt követően került sor, hogy egy úszómester munkaügyi pert indított, mert éveken át kevesebbet keresett, mint kollégái. A Kúria évekre visszamenőleg megítélte mostani döntésében az elmaradt fizetést.

KATTINTS! Külföldön dolgozol? Szinte biztos a luxusnyugdíj

Az úszómester elmondása szerint kezdetben nem volt különbség a bérekben. Később viszont volt egy év, amikor minden munkatársa kapott fizetésemelést, de az úszómester nem. Ezután a szokásos fizetésemeléseknél a többet kereső kollégák bére arányosan tovább nőtt - írja a Blikk.

Főnöke szerint a többet kereső munkatársaknak azért járt magasabb fizetés, mert ők rendelkeznek felsőfokú végzettséggel. Viszont az úszómesteri munkához nem szükséges a diploma, ezért ez nem lehet indok a magasabb bérre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék:
karrier, fizetés, Kúria, munkahely,