Nyugdíjcsapdában a híres magyar zenész: Koncz, Bródy, Zorán segíthet

Pénzcentrum2014. március 17. 17:03

Szürreális nyugdíjügyéről számolt be Bornai Tibor, a KFT billentyűs-énekese. Az ismert zenész egy interjúban elmondta: jelenleg is pereskedik, igazolnia kell, hogy valóban énekes.

"A Kúria vagy a Legfelsőbb Bíróság előtt van most az ügy - én nem tudok ezek között különbséget tenni, mert nem vagyok jártas a jogban, de azt hiszem, a Legfelsőbb Bíróság az, amelynek a döntésére várok most. A per tárgya az, hogy én énekes vagyok-e, vagy sem." - mondta el a Quartnak Bornai Tibor, a KFT zenekar billentyűs-énekese.

Az ismert zenész szerint az történt, hogy amikor először ORI-engedélyhez jutott, amely nélkül nem léphetett volna fel a hetvenes években, akkor vizsgáznia kellett. Mivel abban a zenekarban, amelyben először vizsgázott, csellózott, csellóra kapott engedélyt, pedig ugyanúgy énekelt is. Aztán ez a zenekar átalakult, majd megszűnt, végül 1981-ben elkezdődött a KFT karrierje, miközben az Országos Rendező Iroda ezt egyáltalán nem javította ki, hanem úgy maradt, hogy csellóra van engedélye.

Bornai még nem nyugdíjaskorú, de megtudta, hogy a rézfúvósok és az énekesek korkedvezményes nyugdíjba mehetnek. Énekesként megpályázta ezt a dolgot - mint mondta, "nem azért a 26 ezer forintért, hanem leginkább csak úgy."

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Beadott egy kérvényt, és erre azt mondták, hogy sajnos csellistáknak nem jár. "Én pedig hiába mondtam, hogy már évtizedek óta nem játszottam a csellómon, hanem leginkább énekelni és zongorázni szoktam, az ORI jogutód nélkül szűnt meg, ezért nincs olyan szervezet, amelyik ezt a hibát ki tudná javítani. Már azt is felajánlottam, hogy bemegyek egy stúdióba, és felcsellózom az összes dalt, amit eddig elénekeltem, hogy akkor legalább rend legyen, de sajnos nem úgy tűnik, hogy a jogászok fogékonyak lennének az én humorérzékemre." - tette hozzá az ismert zenész, akinek igazolnia kell, hogy ő valójában énekes.

"Beadtam az összes nálam lévő újságcikkről egy listát, továbbá az összes lemezemről, és az összes nálam meglévő videóról. Valamint kértem nyilatkozatokat arról, hogy én énekelek Koncz Zsuzsától, Bródytól, Zorántól, Victor Mátétól, Wolf Pétertől, Berki Tamástól és a KFT-s kollégáktól. Abszurd ez az egész ügy, engem viszont szórakoztat." - mondta el az interjúban a KFT billentyűse.

Címkék:
karrier, nyugdij, per, bródy,