Megdöbbentő fotók! Hogy lehet így dolgozni? Ez nekik biztonság?

Pénzcentrum2014. február 23. 08:03

A statisztikák azt mutatják, hogy romlott a munkavégzés biztonsága az elmúlt évben. Októberig mintegy háromszázzal több baleset történt a magyar munkahelyeken, mint 2012 egészében. A Pénzcentrum.hu most az elrettentő - de nem feltétlenül hazai - példákból válogat.

A 2013-as éveben - októberig - 11 ezer munkahelyi baleset történt Magyarországon - derül ki a Nemzeti Munkaügyi Hivatal statisztikáiból. Bár a teljes tavalyi évre vonatkozóan egyelőre nem közöltek hivatalos adatokat, az biztos, hogy októberig 53 halálos munkabaleset történt.


Összehasonlításként 2012-ben egész évben 11 ezer balesetet regisztráltak a munkahelyeken, ebből 46 volt halálos kimenetelű.

A legtöbb munkahelyi baleset a gépiparban történt, de a feldolgozóipar és a kereskedelem is veszélyes szakmának számít - legalábbis a statisztikák szerint.

Az interneten persze szép számmal találni olyan fotókat, amelyeken nyoma sincs a biztonságos munkavégzésnek. Természetesen országonként változik a szabályozás, azonban - mint az galériánkból is kiderül - szinte biztos, hogy a képeken szereplő módszerek sehol sem számítanak szabályosnak.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Címkék:
karrier, baleset, munkabaleset, munka,