Nyomorog a magyar színészlegenda: napi 100 forintból él

Pénzcentrum2014. február 22. 13:03

Paudits Béla alig napi száz forintból él - írja a Blikk. Mint ahogy arról a Pénzcentrum.hu korábban beszámolt, Paudits rokkantnyugdíjából él, ami alig haladja meg az ötvenezer forintot.

Friss! Az Ötöslottó nyerőszámai a 8. héten - KATTINTS!

Annyira sokat költ rezsire, hogy nyugdíjából kicsit több mint háromezer forint marad havonta önmagára. Nem luxusköltségekre, hanem gyógyszerre. Gyógyíthatatlan gerincbetegsége gyakorlatilag ágyhoz köti a Jászai Mari-díjas magyar színművészt, rendszeres gyógyszeres kezelésre szorul: ezek rengeteg pénzt emésztenek fel, bár az orvosa szerint teljesen feleslegesen szedi őket, úgysem használnak. Sőt, még viccel is a színész állapotával, mondván hozzon egy fűrészt és akkor megszabadítja a lábától és egyben a fájdalomtól.

Paudits úgy érzi, ez a helyzet veszélyezteti az életét, nincs biztonságban. Mint mondja, ezt tudomásul kell vennie, és beletörődni ebbe. Ha például Kossuth-díjat is kapott volna, magasabb összegű nyugdíj járna neki. A színész sajnos nem tett félre, és nem gondolt időben a jövőjére. Azonban egy kis odafigyeléssel már most elkezdhetünk takarékoskodni azért, hogy akár több tízezer forinttal is több legyen majd a nyugdíjunk. Év elejétől az állam még több lehetőséget ad arra, hogy kiválthassuk, vagy kiegészíthessük a nehézkesen működő központi nyugdíjrendszert.

A nyugdíj célú előtakarékosság mellett az egészségügyi célra való megtakarítást is támogatja az állam az egészségpénztárakon keresztül. Az előbbieket három részre oszthatjuk, önkéntes nyugdíjpénztárakra, nyugdíj-előtakarékossági számlára, és nyugdíjbiztosításra. Mind a négy konstrukció esetében a személyi jövedelemadóból lehet érvényesíteni a kedvezményt, a befizetett összeg húsz százalékáig.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Ha szeretnénk valamennyire kézben tartani a pénzügyeinket, de nem vagyunk pénzügyi szakértők, vagy nincs rá időnk, akkor köztes megoldás lehet nyugdíjbiztosítás kötése. Ebben az esetben kettő típusú terméket ajánlanak a biztosítók. Az egyik egy fix hozamot biztosító, míg a másik mögöttes eszközalapokat kínáló konstrukció. Az első esetén mai értéken számolva kb. a befizetett összeget kapjuk készhez (plusz a jóváírás és kamatai). A másiknál viszont az eszközalapok teljesítménye alapján várható összeget kapjuk meg járadékként (a jóváírás természetesen itt is jár, hozammal együtt). A jóváírás mértéke a nyugdíjbiztosítás esetén évente 130 ezer forintig terjedhet függetlenül más megtakarításunk mértékétől.

KATTINTS! 5+1 TIPP: ÍGY LEHET NEKED IS MAGASABB NYUGDÍJAD

KATTINTS! NEKED IS LEHET LUXUSNYUGDÍJAD: MUTATJUK A TITKOT

Címkék:
nyugdij, öngondoskodás, nyugdíjas, nyomor, rokkantnyugdíj, paudits béla,