Felveti a pénz a magyar álompárt: miből van a luxusélet?

Pénzcentrum2014. február 2. 13:08

Dundika és Majka elégedett az életével. Úgy tűnik, anyagi gondjaik sincsenek.

Dundika élete kényelmes Majka mellett, sőt hamarosan egy nagy álma is valóra válik, Király Viktorral közösen fog szerepleni a TV2-n induló, Nagy Duett című műsorban - írja a Bors.

"Sokan kérdezik tőlem, miért nem dolgozom a kétéves gyermekem mellett. Talán furcsán hangzik, de olyan szerencsés vagyok, hogy a korábbi munkáimnak köszönhetően időnként beesik egy-egy olyan megbízás, amiből annyi pénzt keresek, mint másfél év alatt. Miért kéne ezt szégyellnem? Mindent magamnak köszönhetek... Peti eltart minket, rengeteget dolgozik, és gondoskodik a családjáról. Így van időm a gyerekemmel foglalkozni, és ha minden jól megy, hamarosan a második babánkkal is" - mondta Dundika.

A magyaroknak a legfontosabb gyermekeik jövője

A takarékoskodó magyarok több, mint fele bízik abban, hogy eléri pénzügyi céljait. Legtöbben gyerekeik jövője végett, váratlan fizetnivalókra, továbbá egészséggel kapcsolatos költségekre tesznek félre vagy fektetnek be bizonyos összeget - derül ki a Nielsen fogyasztói információkat és ismereteket szolgáltató vállalat nemzetközi felméréséből.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A pénzügyi célok további sorrendje az aktívan takarékoskodó vagy befektető magyarok aránya szerint a következő: munkahely elvesztése vagy jövedelem kiesésének esete, illetve nyugdíjalapba fizet (13-13 százalék), első saját lakás vásárlása (12), gyermek születése (8), luxus, mint például autó, nyaralás, drága óra, stb. beszerzése; utódoknak, hogy örököljenek; magasabb képzettség megszerzése; házasodás (7-7), saját vállalkozás indítása (6), jobb lakás vásárlása (5), második lakás vagy nyaraló vásárlása (2).

Például gyermekeik jövőjét tartja szem előtt pénzügyi céljainál a magyar válaszadók 19 százaléka úgy, hogy aktívan takarékoskodik vagy befektet. A megkérdezettek további 41 százaléka tervezi, hogy pénzügyi céljai közé fogja sorolni gyermekei jövőjét. Ezzel kapcsolatban semmit sem szándékozik tenni 40 százalék.

Címkék:
karrier, celeb, munka,