Új zsebet varrnának a SZÉP kártyára: pedagógusoknak is jöhet a juttatás?

Világgazdaság2013. november 20. 09:32

A cafeteria piac abban reménykedik, hogy a 160 ezer pedagógust is bevonják a béren kívüli juttatások rendszerébe, amit a több hónapos késésben lévő kollektív szerződés tartalmazna. Felmerült: lenne egy közlekedés zsebe is a SZÉP kártyán - írja a Világgazdaság.

A lap információi szerint a cafeteria piac egyes szereplői arra számítanak, hogy jövőre lesz még olyan nagy létszámot foglalkoztató szektor, amelyet bevonnak a béren kívüli juttatások rendszerébe. Egyes pénztárszolgáltatók például abban bíznak, hogy az ország egyik legnagyobb foglalkoztatója, a Klebelsberg Kunó Intézményfenntartó Központ (Klik) is ad majd cafeteriát jövőre a mintegy 160 ezer pedagógusnak.

A piac szereplői nem várnak jelentős változásokat jövőre a cafeteria rendszerében, de állítólag újabb zsebbel bővülhet a SZÉP kártya, például a helyi közlekedéssel. A helyi utazási bérlet jelenleg is adható a béren kívüli juttatások rendszerében a munkavállalóknak kedvezményes (35,7 százalékos) adózás mellett - felső határ nélkül.

Címkék:
karrier, cafetéria, szép kártya,