Buszsofőröket, irodai dolgozókat rúghatnak ki a BKV-nál

Pénzcentrum2013. július 18. 10:02

Kétszáz buszsofőrt bocsáthat el a BKV, ez azonban csupán az első hullám. A Népszabadság információi szerint ősszel tovább folytatódik a létszámleépítés a BKV-nál.

A BKV Zrt. pénteken reagált a Népszabadságban megjelentekre. Mint a Pénzcentrum.hu-hoz eljuttatott közleményükben írják, "a 200 fős (1,7%-os) tervezett elbocsátáson kívül a BKV Zrt.-nél nincs szó további létszámleépítésről az idén."


A lap szerint a második körben elsősorban az Akácfa utcai vízfejet "csapolná meg" a menedzsment, mivel bizonyos háttérrészlegek - ilyen például a humánerőforrás-, illetve a beszerzési, fejlesztési főosztály - még mindig az eredeti létszámhoz közeli állománnyal dolgoznak, holott a feladatok jó részét átvette a Budapesti Közlekedési Központ (BKK). Az elbocsátások mértéke megközelítheti a buszágazatban most bejelentett létszámot, így várhatóan 150-200 dolgozót érinthet.

Valószínűleg még itt sem lesz vége. Az átalakítás más formában a kötött pályás - metró, villamos, HÉV - üzemigazgatóságokon is megkezdődik. Ez nem feltétlenül jelent tömeges elbocsátást, de foglalkoztatásátalakítást, illetve létszám-átcsoportosítást mindenképpen. Az arra képeseket, illetve hajlandókat például átképzik az új 4-es metróvonalra.

Címkék:
karrier, bkv,