Figyelem! Hétfőn ne induljunk orvoshoz, se ügyet intézni

Pénzcentrum2013. június 28. 08:35

2013. július 1-je, hétfő a legtöbb ember számára munkanap, de az egészségügyben dolgozók számára nem. A szakrendelők zárva tartanak, a kórházak hétvégi ügyeleti rendben működnek. Áll az államigazgatás is.

Az idei esztendőben hétfőre esik a Semmelweis-nap, amely az egészségügyi szolgáltatóknál foglalkoztatási jogviszonyban álló egészségügyi dolgozókra és egészségügyben dolgozókra kiterjedően munkaszüneti nap.

Ezért 2013. július 1-jén a szakrendelők zárva tartanak, a kórházak is a hétvégén megszokott ügyeleti rendben működnek, így sem ambuláns ellátást nem nyújtanak, illetve új fekvőbeteget sem vesznek fel - a sürgősségi és egyéb speciális ellátás kivételével.

Áll az államigazgatás is

Hétfőn egyébként szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain: július elseje 2001 óta a köztisztviselők, 2011 óta pedig már a kormánytisztviselők napja is. Számukra ez munkaszüneti nap, így a megyei és fővárosi kormányhivatalok által fenntartott okmányirodák, kormányablakok és a szakigazgatási szervek ügyfélszolgálatai elsején zárva tartanak.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) ügyfélszolgálatain is szünetel az ügyfélfogadás. Az adóhivatal általános tájékoztató rendszere (06-40/42-42-42), valamint az ügyféltájékoztató és ügyintéző rendszer (06-40/20-21-22) sem lesz elérhető.

Címkék:
karrier, NAV, orvosi ellátás, kormányablak, ügyfélfogadás nav,