Utolsó figyelmeztetés: éjfélig valld be, és fizesd meg az adódat!

Pénzcentrum2013. május 21. 17:01

Ma éjfélig kell postára adni a személyi jövedelemadó bevallásokat, és eddig az időpontig meg is kell fizetni az adót - hívta fel ismételten a figyelmet közleményben az adóhatóság.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) összesen négy és félmillió szja-bevallást vár. Múlt csütörtökig nagyjából az adózók fele teljesítette a kötelezettségét, így idén is milliók hagyták az utolsó pillanatra ezt a feladatot. Tavaly 650 ezren a határidő után nyújtották be a bevallásukat.

A NAV honlapjáról (www.nav.gov.hu) pár kattintással letölthető a bevallás, és a kitöltéséhez segítséget nyújtó keretprogram. (Bal oldalon felül, narancssárga gomb SZJA felirattal.) A honlapon középen, a "Fontos" menüpont alatt megtalálhatóak a címek, ahová a kitöltött bevallást el kell küldeni, és a számlaszámok, ahová a fizetendő adót kell átutalni. Nagyon fontos: mindenhol ÍRD ALÁ a bevallást!

A nyomtatvány kitöltéséhez ITT TALÁLSZ segítséget: Adóbevallás az utolsó pillanatban? Erre nagyon figyelj!

Akinek további személyes segítségre van szüksége, hívja a 06-40-42-42-42 zöld számot, ahol a NAV munkatársai a mai napon 20 óráig adnak választ a bevallás kitöltésével kapcsolatban felmerült kérdésekre.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A személyi jövedelemadót a 10032000-06056353, az egészségügyi hozzájárulást a 10032000-06056212 számlaszámra kell befizetni vagy átutalni. Átutalás esetén a közlemények rovatban fel kell tüntetni az adózó adószámát vagy adóazonosító jelét. Postai befizetéshez csekket a NAV ügyfélszolgálatain lehet kérni.

A várható forgalomnövekedés miatt a Magyar Posta rendkívüli ügyfélfogadási idővel tart nyitva több postahelyen. Például kedden Budapesten a Nyugati és a Keleti pályaudvarnál, illetve a Fogarasi úti Tescoban lévő posta éjfélig tart nyitva. Minden megyeszékhelyen legalább egy posta nyitva lesz este 20 óráig. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján elmondható, hogy az adóbevallások leadásának utolsó napján átlagosan 10-15 százalékos forgalomnövekedés lehet számítani.

Címkék:
adozas, adóbevallás,