Tízmilliókat kerestek, pedig elvileg nyomorogtak: lebukott az adócsaló család

MTI2013. május 1. 16:15

Egy Nógrád megyei családnál tartott vagyonosodási vizsgálat csaknem 38 millió forint eltitkolt jövedelemre derített fényt, ami több mint 10 millió forint adófizetési kötelezettséget eredményezett - közölte az MTI-vel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Nógrád Megyei Igazgatósága kedden.

A közlemény szerint erre az esetre is állampolgárok hívták fel a NAV figyelmét, a bejelentőknek az szúrt szemet, hogy az érintettek nem dolgoznak, vélhetően nem is adóznak, mégis nagy értékű ingó- és ingatlanvagyonnal rendelkeznek.

Mint írják, a család tagjai - egy kivételével - egyáltalán nem rendelkeztek adóköteles jövedelemmel, a havi bevételt a gyes, a gyed, és a családi pótlék jelentette. A dolgozó családtag a vizsgált években mindössze két hónapot töltött munkával.

A szűkös bevételek ellenére nagy értékű gépkocsit vásároltak, hiteltörlesztést fizettek, ingatlant szereztek. Adóköteles jövedelemmel nem csak a vizsgált években nem rendelkeztek, hanem az azt megelőző években sem volt bevallott jövedelmük, így adózott megtakarításuk sem.

A NAV a közleményben hangsúlyozza: kiemelt figyelmet fordítanak a hasonló helyzetek vizsgálatára.

Címkék:
karrier, adó, vagyonosodási vizsgálat,