Vége, ennyi: csődbe ment a TV2 sztárjának étterme

Pénzcentrum2013. április 14. 13:03

Nem tudja fizetni az ötszörösére emelkedett bérleti díjat, ezért bezár Bangó Margit étterme, amelynek már a honlapja sem üzemel. A Kossuth-díjas művésznő azonban továbbra sem adja fel vállalkozói álmait, lehet, hogy a Vörösmarty tér közelében nyit újabb éttermet. Emellett Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek.

"Zárva" - ez virít egy papírlapra írva a József nádor téren három évvel ezelőtt nyílt Bangó Margit Konyhája ajtaján. Nem elérhető az étterem honlapja sem. A Bors tudósításából kiderül: a korábbi 200 ezer forintról egymillióra emelték fel az énekesnő és barátnője által működtetett étterem helyiségének bérleti díját, amelyet már nem tudtak kigazdálkodni.

A Kossuth-díjas énekesnő azután adta a fejét vendéglátásra, hogy szerepelt a Hal a tortán című vendégváró show-ban. Bangó Margit a Borsnak azt nyilatkozta, hogy a vendégek nagyon megszerették az éttermet. - Esküszöm, hogy voltak, akik sírtak, amikor megtudták, vége. Talán az egyetlen hely volt a Belvárosban, ahol olcsó, jó, házi ételhez lehetett jutni, elérhető áron, a legdrágább ételeink is csak 1 700 forintba kerültek - mesélte az énekesnő.

A művésznő azonban nem adja fel: a kudarc ellenére hasonló vállalkozás megvalósításán dolgozik. - Írok egy receptkönyvet, és van olyan tervem is, hogy újra nyitok egy helyet valahol a Vörösmarty tér környékén. Úgyhogy a törzsvendégeimnek és az olvasóimnak üzenem: nem felejtettem el őket. Addig pedig újra járom az országot, hiszen A Nagy Duett után megszaporodtak a felkérések - magyarázta Bangó Margit.

Emellett duettpartnerével, Lakatos Márk stylisttal közös ruhakollekciót terveznek. - Ahogy a ruhákról beszélgettünk rájöttünk, hogy a kettőnk ízlését és tapasztalatát összemixelve egészen különleges kollekciót tudnánk tervezni a Margit korabeli nőknek. Biztosan egyedi darabok születnek majd, hiszen neki jellegzetes ízlése van. Ehhez tudom én hozzátenni a divatszakmában szerzett tapasztalataimat, kettőnk gondolataiból álmodjuk meg a ruhákat - ecsetelte a műsor után Lakatos Márk.

Bangó Margit két évvel ezelőtt beszélt a TV2 Magellán című műsorában arról, hogy gerincműtétei miatt 1992 óta rokkantnyugdíjas. Felkopna az álla, ha ebből a juttatásból kellene megélnie. Huszonegy évvel ezelőtt mindössze 3 700 forinttal kezdte. Először boldog volt, amikor meglátta az összeget, mert egy nullával többet látott a szelvényen. Az unokája felvilágosította, hogy nem 37 000, hanem 3 700 forintról van szó. Két évvel ezelőtt havonta 63 ezer forintot vitt neki a postás, ami az azóta végrehajtott emelések után is csak 70 ezer forint körüli összeg.

Több millióval kárpótolta a Kossuth-díj

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Némiképp kárpótolta a művésznőt a méltánytalanul alacsony nyugdíjért, hogy 2006-ban Kossuth-díjjal tüntették ki. A díjjal járó jutalom összege a vonatkozó törvény szerint a bérből és a fizetésből élők előző évi - a Központi Statisztikai Hivatal által számított - országos szintű nettó nominál átlagkereset ötszöröse, ötvenezer, illetőleg százezer forintra való felkerekítéssel.

2005-ben 103 ezer forint volt a havi, vagyis 1 millió 236 ezer forint az éves átlagos nettó bér. Ennek az ötszörösét véve 6 millió 200 ezer forintot kapott Bangó Margit a kitüntetéssel. A díjjal járó jutalom után nem kellett sem személyi jövedelemadót, sem illetéket fizetni.

 

Címkék:
kossuth díj összege,