Így él az X-faktor aduásza, nem kell nyomorognia

Pénzcentrum2012. december 1. 13:02

Nem kell nélkülöznie az X-faktor sztárjának; az apja lemezei után kapott jogdíjakból meg tud élni - árulta el a Blikknek Zámbó Krisztián. Emellett reméli, a tehetségkutatóval annyit elért, hogy a későbbiekben is hívják majd fellépésekre. A Krisztiánt megillető jogdíjak pontos összege nem ismert.

- Amíg beindul az énekesi pályám, addig sem lesz gondom. Hál' Istennek, az édesapám után kapok örökséget, jogdíjakat. Most is jönnek ezek a pénzek, és ez valamilyen szinten segítség, ebből tudok majd megélni - mondta el a Blikknek az X-faktor múlt szombati adásának kiesője. Krisztián azt is bevallotta, egyelőre sodródik, várja a lehetőségeket, amelyek bizonyára megtalálják majd, amint véget ér az X-Faktor.

Pontos adatot nem lehet tudni a Krisztiánnak kifizetett jogdíj összegéről, de korábbi nyilatkozatok, illetve becslések alapján feltételezhető, hogy több millió forintról van szó. Az Artisjus korábban annyi közölt a jogdíjak megoszlásáról, hogy 2011-ben 365 zenész kapott 1 millió forintnál magasabb összeget.

Még kevesebb gondja lenne Krisztiánnak, ha nem herdálta volna el az apja halála után kapott örökséget, ám abból a pénzből egy fillér nem maradt. A fiú nem titkolta, a nyakára hágott az apai hagyatéknak, ami pár év alatt elfogyott - írta még 2010 áprilisában a Best magazin.

Zámbó Jimmy 2001. január 2-án bekövetkezett halála után egy csapásra minden idők legsikeresebb magyar popzenésze lett: 2001 februárjában a Mahasz lemezeladási toplistájának első 13 helyét foglalták el az albumai. Jimmy összes lemeze szerepelt a toplista élén. Az egyedülálló teljesítmény bekerült a Guinness Világrekordok közé. A record felállítása pillanatában Zámbó Jimmy lemezei közül a Jimmy's Roussos és a II. Jimmy négyszeres, a Jimmy IV. és a Szeress, hogy szerethessenek háromszoros, a Mit akarsz a boldogságtól, a Best of 2, valamint a Dalban mondom el kétszeres platinalemezek voltak.

Jimmy 1994-ben a Jimmy´s Roussos, 1995-ben a Szeress, hogy szerethessenek, 1996-ban pedig a Mit akarsz a boldogságtól? című albumaival az első helyen végzett a Mahasz éves listáján. 1997-ben a harmadik, 1998-ban a második helyig jutott slágereinek két Best of válogatása, míg a Fogadj örökbe album a 9. helyen végzett. A következő évben a 49. helyig jutott a Budapest Sportcsarnokban adott teltházas koncertjének felvétele. A halála előtt, 2000-ben, a Karácsony Jimmyvel album már a megjelenése hetében aranylemez lett.

JÓL JÖNNE 1 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 1 millió forintot igényelnél 36 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 33 952 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 14,41 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 33 972 forintos törlesztőt (THM 14,45%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Egy sima, egy fordított

Zámbó Krisztián végigszenvedte az X-faktor döntőjét, miközben Oláh Gergő hétről hétre magabiztosan menetel előre. A salgótarjáni énekesnek és családjának óriási fordulatot vehet az élete az X-faktor révén.

KATTINTS! Ő lesz az X-faktor nyertese? Most még nyomorog

Címkék:
zámbó krisztián,