Decemberben újabb béremelés az egészségügyben

Pénzcentrum2012. november 20. 09:31

Még decemberben elutalják az egészségügyi béremelésekből kimaradóknak a pótlólagos fizetésnövekményt - írja a Népszabadság.

A napilap szerint körülbelül másfél milliárd forint marad az egészségügyi béremelésre szánt 30,5 milliárd forintból, amelyből decemberben 2012. januárjáig visszamenőleg néhány ezren - köztük diplomás szakdolgozók, szociális munkások és a légi mentők munkatársai - kaphatnak fejenként havi néhány tízezer forintnyi többletbért. Az intézkedés nyolcszáz embert érint.

A pótlólag utalt emelést várhatóan egy összegben kapják az érintettek. Szintén utólag jut a pénzéhez decemberben körülbelül 3300 iskolaorvos is. Az utóbbiaknak viszont csak decemberre jár majd egyszeri, 28 százalékos többletbér.

A napilap szerint a pótlólagos béremelés ezzel még nem zárulhat le, hiszen több, mint másfél ezren dolgoznak magáncégek által működtetett kórházakban. A lap úgy tudja: a kormány hamarosan dönt a visszavételükről, és amint bekerültek - várhatóan ez megtörténik még decemberben - az állami irányítású intézmények körébe, az ottani dolgozók is megkapják visszamenőleges hatállyal a béremelés összegét 2012-re.

 

Címkék: