Csak óvatosan! Már ezt is hamisítják!

Pénzcentrum2012. október 3. 11:32

Úgy tűnik, új eszközzel próbálkoznak a hamisítók Magyarországon: ismét hamis Erzsébet-utalványokat találtak a rendőrök. Az utalvány hamisítása összefügghet azzal, hogy egyre több van forgalomban, és nő az elfogadóhelyek száma is. Mutatjuk, mire érdemes figyelni, hogy lehet kiszűrni a másolatokat.

A Békéscsabai Rendőrkapitányság 2012. október 2-án, kedden délután magánokirat-hamisítás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt vett őrizetbe egy nagykamarási férfit, aki hamis Erzsébet utalvánnyal akart fizetni az egyik békéscsabai nagyáruházban.

Legutóbb pont egy hónapja, szeptember elején próbáltak meg hamisított Erzsébet-utalvánnyal fizetni, több szegedi üzletben. A hamisított - ezerforintos címletű - utalványok viszonylag jó minőségűeknek bizonyultak, de nem tartalmazták azokat a biztonsági jeleket, amelyeket a valódiak, így az elfogadóhelyek ki tudják szűrni a hamisítványokat.

Az ügyben a rendőrség nyomozást indított, emellett kérik a lakosságot és az elfogadóhelyeket, hogy fokozottan vizsgálják, kitől és milyen utalványt fogadnak el.

Biztonsági elemek védik

Az utalványt több elem is védi a hamisítással szemben - derül ki a Nemzeti Üdülési Szolgálat Kft. tájékoztatójából.Az utalvány a hamisítás megelőzésének céljából többek között vízjelet, biztonsági szálat tartalmaz.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

A felhasználói kör folyamatos bővülésének eredményeként eddig több mint 1,8 millió munkavállaló fizet Magyarországon az Erzsébet-utalvánnyal, amit több mint 22 ezer elfogadóhelyen fogadnak el. A cafeteria és a szociális étkezési típusú Erzsébet-utalvány fogyasztásra kész étel, a gyermekvédelmi típusú utalvány pedig fogyasztásra kész étel, ruházat, valamint tanszer vásárlására használható fel.

Címkék:
magánokirat hamisítás,