Így kuporgatott össze 132 milliót a trükkös nyugdíjas

Pénzcentrum2012. augusztus 10. 17:36

Gyanúsan sokat költött a nyugdíjas férfi, akire felfigyelt az adóhatóság is. Két autót és ingatlant is vásárolt 42 millió forintért, 7 milliót költött felújításra, kötött egy 15 milliós életbiztosítást, és 150 millió forint tagi kölcsönt adott egy cégnek - sorolta a gyanús jeleket Gregus Anett, az adóhivatal főreferense- írja a Blikk.

A nyugdíjas férfi azzal védekezet, hogy mindig is a takarékosságra nevelték szüle. Élete végére viszont megunhatta, hogy "nélkülöznie" kell így nem verte tovább a fogához a garast. Ezt viszont az adóhatóság előtt nem tudta bizonyítani, sőt a revizorok szerint az adóbevallásai alapján dolgos évei alatt nem keresett annyit, hogy több százmillió forintot összekuporgathatott volna.

Számítások szerint 100 millió forint adót nem fizetett be bevételei után, ezt akarják most behajtani rajta 70 milliós büntetéssel együtt. A nyugdíjas nem fizetett, így végrehajtásra került sor. Aminek során a revizorok 400 ezer eurót (112 millió forintot) és még 20 millió forintot találtak egy széfben.

A Blikk számításai szerint jelenlegi átlagnyugdíjjal számolva 130 évig kellett volna minden pénzét félretennie a trezoros nyugdíjasnak ahhoz, hogy összekuporgassa ezt az összeget.

 

Címkék: