Ráijesztett a NAV a vállalkozóra: azonnal befizette az 1 milliós tartozást

Pénzcentrum2012. február 27. 12:17

Két év alatt 42 közlekedésrendészeti szabályszegést követtek el egy Saab 9-3 Cabrio Vector személygépkocsival. Mivel az időközben több mint egymillió forintra duzzadt bírságot az autó tulajdonosa nem rótta le, a rendőrség az adóhatósághoz fordult.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) előbb fizetési felszólítást küldött, majd inkasszóval próbálta leemelni a bírság összegét az autó tulajdonosának, egy budapesti betéti társaságnak a számlájáról. Mivel mindez nem járt eredménnyel, a NAV Dél-budapesti Adóigazgatósága végrehajtóinak kellett intézkedniük.

Ők azonban a cég székhelyén sem a társaság képviselőjét, sem az autót nem találták. Felkeresték a betéti társaság beltagjának másik munkahelyét, amelynek parkolójában ott állt a Saab 9-3 Cabrio Vector. A lefoglalt és a forgalomból azonnal kivont autót a tulajdonos legnagyobb döbbenetére autómentővel kiemeltették és elszállíttatták a NAV telephelyére.

Rövid időn belül a társaság a bírságot teljes egészében megfizette, így az adóhatóság a foglalást feloldotta, az autót átadta a tulajdonosnak és hivatalosan is visszahelyezte a forgalomba. 

 

Címkék: