Ők azok, akik megdolgoztak a jutalomért: 5 milliárdot osztottak szét

Pénzcentrum2012. január 2. 09:01

Anyagiakban nem szűkölködtek az ügyészség munkatársai az elmúlt esztendőben, több milliárd forintos jutalommal hálálták meg munkájukat - tudta meg a Blikk. Átlagosan havi fizetésük 124 százalékát kapták csak karácsonyra az ügyészség alkalmazottjai.

Már az év első 9 hónapjában 3,3 milliárd forint jutalmat és prémiumot kapott a mintegy 3800 ügyészségi dolgozó. Internetes oldalukról kiderül, hogy a legtöbb jutalmat júliustól szeptember végéig osztogatták, összesen 1,6 milliárd forintot. Ez egyébként több mint fele az erre az időszakra eső szokásos fizetéseknek. Az esztendő első hat hónapjában 1,7 milliárd jutott prémiumra.

Az év végére sem maradtak jutalom nélkül az ügyészségi dolgozók: átlagosan havi fizetésük 124 százalékát tehették a karácsonyfa alá, de például a fővárosi főügyészségen 200 százalékos volt a pulykapénz.

A lap megkereste a Legfőbb Ügyészséget, mire föl van ilyen jó dolguk az ügyészeknek a válság évében, amikor máshol örülhetnek a dolgozók, ha a fizetésüket megkapják. A sajtóiroda azt válaszolta: mindenki megdolgozott az év végi prémiumért.

Az ügyészség több feladatot kapott, így 168 új fogalmazót kellett felvenni. Ők az első hónapokban teljes értékű ügyészi munkát nem tudnak végezni. Az állomány ezért jelentős többletfeladatokat látott el, ezért fizettük ki az év végi jutalmakat - magyarázta Széplaki-Nagy Gábor, a sajtóosztály munkatársa.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

 

Címkék:
pulykapénz,