Erről leveleznek az orvosok Orbán Viktorral

Világgazdaság2011. december 28. 08:35

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke levélben fordult Orbán Viktorhoz, melyben felhívja a miniszterelnök figyelmét arra a súlyos problémára, mellyel az orvoshiány fenyeget - írja a Világgazdaság. Mint ismeretes, eddig mintegy 2500 egészségügyi dolgozó helyezte letétbe felmondólevelét, s be is váltja azt, amennyiben nem történik érdemi változás a dolgozók jövőképét illetően.

"A miniszterelnök tegyen eleget azon ígéretének, hogy lezárja azt a korszakot, amely megnyomorította a magyar egészségügyet, mutasson jövőképet az ágazatban dolgozók számára, biztosítsa a megélhetésünkhöz szükséges feltételeket" - áll abban a levélben, amelyet a Magyar Rezidens Szövetség tegnap írt Orbán Viktornak.

A szövetség arra is emlékezteti levelében a miniszterelnököt, hogy több mint 2500 orvos helyezte letétbe felmondólevelét. Amennyiben pedig tovább folytatódik az orvosmigráció, az komoly szakemberhiányhoz vezethet az országban.

"Ha valóban a tömeges felmondást választanák az egészségügyi dolgozók, Szócska Miklós egészségügyi államtitkár vezetésével létrejön egy ágazati operatív testület, amely megtervezi és megteszi a szükséges lépéseket" - közölte a napilappal az államtitkárság.

 

Címkék: