Itt a gyorssegély a háziorvosoknak

Pénzcentrum2011. december 14. 10:05

Összesen 4,5 milliárd forint pluszforrást oszt szét a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (Nefmi) az egészségügyi ellátók között. Ebből 3,5 milliárd forintot a háziorvosok kapnak.

Az év elején tervezettnél jóval kedvezőbben alakul az egészségbiztosítási alap egyenlege, az ebből származó források egy részét a kormány az egészségügy különböző területeire forgatja vissza - közölte a Nefmi. A háziorvosok és házi gyermekorvosok összesen 3 ,5 milliárd forint támogatásban részesülnek. Az év végén kéthónapnyi kártyapénzt, azaz plusz egyhavi juttatást kapnak, s két hónapra csökken a finanszírozásuk átfutási ideje.

A támogatás azt a célt szolgálja, hogy jövőre a háziorvosok és házi gyermekorvosok szintjén is minél hatékonyabb legyen a betegút-szervezés. Elengedhetetlen emellett, hogy az igen nagy migrációnak kitett háziorvosi, házi gyermekorvosi körben is támogassuk a munkaerő itthon tartását - indokolja a szaktárca a pluszjuttatást.

Félmilliárd forintot fordít a kormányzat az átmeneti gyógyszerellátási zavar kezelésére annak figyelembe vételével, hogy milyen szerepet vállalnak a kórházak a rákbetegségek gyógyításában. A nemzetközi gyógyszergyártási nehézségek miatt egyes gyógyszerek esetében az utóbbi időben átmeneti ellátási zavar alakult ki a kórházakban. A szaktárca kezdeményezte egyes gyógyszerek külföldről történő azonnali beszerzését, ezt biztosítja a többletforrás.

Ugyancsak félmilliárd forintot kap az Országos Mentőszolgálat és a betegszállítók a mentés folyamatosságának biztosítása érdekében. A többletforrás a megemelkedett üzemanyagköltség fedezését szolgálja. 

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

Címkék: