Januárban búcsút int 3 ezer magyar orvos

Pénzcentrum2011. december 12. 08:33

Ha nem egyeznek meg az orvosok bérezéséről, január elején mintegy háromezer orvos mond fel Magyarországon - írja a Napi Gazdaság. A napilap szerint 40 milliárd forint már fedezhetné az első lépést.

Január elején aktiválhatják az Élhető magyar egészségügyet mozgalom keretében letétbe helyezett orvosi felmondóleveleket, ha addig nem lesz megegyezés az orvosok bérezéséről.

Amennyiben mind a háromezer felmondólevél postázásra kerül, az jelentősen befolyásolja majd a már most is óriási orvoshiánnyal küzdő egészségügy működését − a 33 ezer orvosra tervezett ellátórendszerben 28 ezer orvosnak van működési engedélye.

Papp Magor, a Magyar Rezidens Szövetség elnöke szerint a létszámnál sokkal súlyosabb probléma lehet a területi szakirányú elosztás; olyan gócpontok keletkezhetnek, melyekben az ellátást jelentősen befolyásolják a felmondások.

A szövetség szerint nagyságrendileg már 40 milliárd forint fedezhetné az első lépésnek tartott, orvosonkénti nettó százezer forintos béremelést. Ez a kompenzáció megállíthatná a rendszer teljes összeomlásához vezető, drámai mértékű elvándorlást.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

Címkék: